MOGELIJK COMBINATIE MET MONDIALE TITELSTRIJD TWEESPANNEN

WK vierspannen verplaatst naar 2021

ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021.

De Nederlandse overheid heeft besloten dat er tot 1 september geen (vergunningsplichtige) evenementen plaats mogen vinden om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Het bestuur van Limburg 2020 heeft na alle opties overwogen te hebben, de moeilijke beslissing genomen om het evenement door te schuiven naar volgend jaar.

 “Het heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost,” vertelt voorzitter van Limburg 2020 Nico Rijnbende. “We hebben echt alle opties overwogen en we hebben zelfs gekeken naar een datum in oktober van dit jaar. Los van de financiële onzekerheid, hebben we ook een morele verplichting. Als we het WK organiseren, willen we dat goed en veilig doen voor iedereen. Momenteel leeft iedereen, persoonlijk en zakelijk, in onzekere tijden en het is onduidelijk of het virus dit jaar voldoende is beperkt om grote evenementen zoals het WK te kunnen organiseren. De gezondheid van alle partijen, zowel deelnemers als officials, vrijwilligers, publiek, sponsoren, standhouders staat voorop.”

Eerlijke mondiale strijd 
“Daarnaast is het op sportief gebied maar de vraag of de deelnemers zich momenteel voldoende kunnen voorbereiden op het WK door het uitvallen van een groot aantal wedstrijden. Bovendien is het onzeker of deelnemers wel kunnen en/of mogen reizen. Wij organiseren een wereldkampioenschap en wij vinden dat iedereen de gelegenheid moet hebben hieraan deel te nemen. Het moet een mooie en eerlijke mondiale strijd worden en in deze coronacrisis valt dit eenvoudigweg niet te garanderen”, besluit Nico Rijnbende.

WK’s twee-en vierspannen 2021
In 2021 staat ook voor het eerst in de historie van de mensport een WK tweespannen in Nederland gepland in Kronenberg. De organisatie onderzoekt momenteel in samenwerking met de KNHS en de FEI de mogelijkheden om de WK’s te laten samensmelten. De voorkeur van de organisatie gaat uit naar de data 21 tot en met 26 september 2021.

“We bundelen onze krachten om er volgend jaar een extra mooi evenement van te maken,” vult Jan Janssen van Stichting Limburg Paardensport aan. “We hopen dan het glas te kunnen heffen op de veerkracht van ons land en de inzet van alle betrokkenen. We gaan er van uit, dat we na een periode van social distancing weer gezamenlijk kunnen genieten van een evenement waar deelnemers, officials, vrijwilligers, publiek, sponsoren en standhouders zo enorm naar uit kijken.”

Wie al tickets voor de tribune en/of de fancamping heeft besteld en betaald voor het WK vierspannen Limburg 2020 krijgt het bedrag binnenkort automatisch teruggestort. (Bron KNHS)

Op de foto Mark Weusthof tijdens het NK in Beekbergen van 2019. 

Meer Coronacrisis

ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)