MARK WEUSTHOF TRAINT AANGEPAST DOOR VOOR MONDIALE TITELSTRIJD

‘Rekening houden met doorgaan WK’

ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn trainingen, zij het aangepast, op af.

Het mondiale titelgevecht staat gepland voor 2 tot en met 6 september en de kans lijkt uiterst klein dat gezien de heersende coronacrisis dan een kampioenschap met vele duizenden toeschouwers verreden kan worden. “Op dit moment houd ik er nog steeds rekening mee dat het WK doorgaat, omdat veel partijen daar belang bij hebben. Al denk ik niet dat het in september zal gebeuren. Maar het is niet uitgesloten dat het in oktober wel kan. Daar zal ik me op moeten voorbereiden. Ik zou niet weten hoe het allemaal gaat, in Kronenberg willen ze het WK in elk geval nog wel dit jaar organiseren. Het is allemaal koffiedik kijken, want dan moet je ook nog maar tijd hebben.”

Niet zo scherp
“Op dit moment vlak ik de training wel wat af”, constateert Mark Weusthof. “Het is allemaal niet zo scherp als anders. Maar je moet de wedstrijdoefeningen wel blijven oefenen, anders blijf je er niet bij. Het is allemaal natuurlijk niet zoals je dat voor ogen staat. Maar in Kronenberg is de ondergrond goed, dus zou het best een maand later kunnen. Daar ga ik nog steeds van uit. Dat is ook mijn aard.”

Het seizoen verloopt echter verre van normaal. “Natuurlijk mis je de wedstrijden en lesgeven kan ook niet, behalve één of één privé. Het is niet als anders, veel rustiger. Gelukkig heb ik nog mijn werk, dat niet veranderd is. Als bouwtechnisch tekenaar draai ik gewoon nog de 28 uur per week, net als anders. Ik ben niet van de paardensport afhankelijk.” 

Gewoonlijk trainen en rijden de wedstrijdpaarden in de zomer en de winter. “Nu hebben ze meer energie, omdat ze minder wedstrijden gereden hebben. Je kunt het vergelijken met klassiekers in de wielersport. Die worden langer en groter in september, dan moeten die renners op hun top zijn. Ik denk daarom dat we, zolang niet duidelijk is of het WK doorgaat, in de training een keer een echte marathon moeten nabootsen. Dat moet je dan doen door een aantal hindernissen te bouwen en tijd op te nemen, waarbij je probeert steeds sneller te zijn. Doe je dat niet, dan mis je straks de boot. Ik denk en hoop dat we over een week of drie, vier meer weten over het WK. Daar heeft iedereen baat bij.”

Lees meer in ons DOSSIER CORONA

Meer Coronacrisis

ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)