OOK OUTDOOR WIERDEN EN CSI OMMEN UITGESTELD TOT 2021

Definitief streep door CSI Twente 2020

GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement uitgesteld en voor volgend jaar van 9 tot en met 13 juni opnieuw op de agenda gezet.

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte van dinsdagavond komt de organisatie van het CSI Twente tot de onvermijdelijke conclusie. Directeur Rob Maathuis: “We hebben de afgelopen weken de belangen van alle betrokkenen voortdurend afgewogen. We hebben te maken met officials, eigenaren, fokkers, bonden, sponsors, standhouders, leveranciers, werknemers, vrijwilligers en bezoekers en hebben steeds nauw contact gehouden met de wereldfederatie FEI, de Europese federatie EEF en onze eigen KNHS. Hoezeer het ons ook spijt hebben we moeten vaststellen dat we ondanks alle moeite worden geconfronteerd met de realiteit dat ook het CSIO/CDI Twente moet worden afgelast. We hopen dat we volgend jaar het programma dat we voor 1 tot en met 5 juli hadden gepland in dezelfde opzet dan wel kan plaatsvinden.”

"We gaan nu eerst proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden", vervolgt Rob Maathuis. "Daarna gaan we ons evenement goed doorlichten en de tijd benutten om ons concours zo mogelijk nog verder te verbeteren. We hebben in elk geval de garantie dat alle onderdelen die voor dit jaar gepland waren in 2021 terugkomen. Dat geldt onder meer voor de halve finales van de Longines EEF-series, de internationale dressuur, de Global Amateur Tour, de Grand Prix Sales, het NK videodressuur en de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel. Maar voor het zover is, moeten we maar eerst afwachtenhoe deze crisis verder verloopt en welke gevolgen ze heeft voor de hippische sector en het evenementenlandschap."

De geplande eerste editie van de Grand Prix Sales gaat, op 3 en 4 juli, overigens wel door. Dit echter in een online versie. Aanmelden is mogelijk via de website www.grandprixsales.nl

'Beter focussen op indoor'
Net als het CSI Twente gaan ook het CSI Outdoor Wierden (van 3 tot en met 7 juni) en CSI Ommen (van 7 tot en met 12 juli) niet door. In Wierden bestond nog even de hoop dat het buitenconcours alsnog zou kunnen plaatsvinden, maar die hoop is door het verlengen van de maatregelen van het kabinet vervlogen. “Het is niet anders”, berust voorzitter Ruben Hofman. “We kunnen niet meer naar een latere datum. Dan kunnen we ons beter focussen op indoor en assisteren bij Indoor Wierden. Dit is overmacht, de gezondheid van mensen staat voorop. Maar spijtig is het wel.”

Niet echt een opening
Hendrik-Jan Schuttert (foto hierboven) meldt dat er eveneens geen nieuwe data meer komen voor het CSI Ommen 2020. “Eerlijk gezegd zie ik niet echt een opening. Ons CSI hoort wel een beetje bij de zomer. We hebben altijd veel toeristen op ons evenement. Het is mooi om zo’n concours te houden, maar voor ons is het geen broodwinning. Tot nu hebben we geleefd met het idee van 1 juni in ons hoofd. Nu wordt het 1 september en dat is wel een heel lange tijd. Voor ons als ruiters zit er denk ik niet veel anders op dan maar door te trainen. Het is moeilijk geld te blijven verdienen, de handel ligt voor een groot deel stil.”

 

Meer Coronacrisis

ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)