REACTIES UIT DOOR ‘CORONA’ STIL GEVALLEN REGIONALE PAARDENSPORT (5)

'Afspraken worden eerder verzet’

Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam.

Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische wereld aan het woord over hoe ze deze periode ervaren.

Lars Bökkerink, hoefsmid

“Het is tweeledig. Veel gaat gewoon door, in principe overal. In de eerste week hadden we nergens last van, maar nu merk je wel het rustiger wordt. Sommige mensen zijn terughoudender, afspraken worden nu eerder verzet. Zeker door mensen die in risicogroepen zitten. Ik laat het een beetje aan de klanten over. Waar ik welkom ben, daar ga ik gewoon naar toe. Ik werk niet in een grote groep, maar in principe alleen. Dus naar pensionstallen en naar particulieren kan ik normaal toe, dat geeft sowieso geen problemen. Ik geef alleen geen hand en zo. In deze tijd is het normaal dat je dat niet doet.

IJzers van de paarden
Er is nu ook geen sport, er zijn geen wedstrijden. Je ziet dat veel ruiters de ijzers van de paarden afhalen, dat merk je heel goed. Mensen die voor hun plezier rijden, kunnen dat blijven doen. Maar bij anderen die het van de handel moeten hebben, zie je wel dat ze voorzichtig zijn. In deze periode krijg ik meestal wel aanvragen van nieuwe klanten, maar ik heb het idee dat  het nu minder is en denk dat het de komende weken nog meer zal afnemen.”

De een is optimistisch over de komende periode, een ander heel somber. Ik ben het eerste en denk dat we over een tijdje wel vooral naar midweekse concoursen zullen gaan en dat organisatoren daarop zullen inspringen. Bij mij zelf is de schik van het wedstrijden rijden er trouwens wel een beetje af. Het is niet echt sport meer, maar vooral werk geworden. Ze gaan tegenwoordig om te trainen. Ook de kleine jongens, waar ik er ook zelf een van ben, zijn vooral bezig om een paard op te leiden. Die sfeer van vroeger, toen je met elkaar optrok en iedereen strijdlustig was, is er jammer genoeg niet meer. Die gezelligheid vind ik drastisch minder geworden.”

Lees meer in ons DOSSIER CORONA
 

Meer Coronacrisis

ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)