REACTIES UIT DE DOOR ‘CORONA’ STIL GEVALLEN REGIONALE PAARDENSPORT (10)

‘De verveling slaat snel toe’

Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.

Hippisch Twente probeert u in deze onwerkelijke tijden een inkijkje te geven in de stand van zaken in de regionale hippische wereld.

Hoe gaat het ‘paardenleven’ verder?

Saskia Kokkeel, instructeur en auteur

“Voor de Holzik Stables in Enschede verzorg ik een aantal manegelessen voor diverse groepen. Van beginnende kinderen  en ervaren pubers tot en met volwassenen. Dat ligt nu helemaal stil. Dat geldt ook voor het gros van de privélessen bij stallen, waar nu geen mensen van buitenaf mogen komen. En als er geen lessen zijn, heb je geen inkomsten.

Normaal ben ik bijna altijd weg. Vier avonden in de week en overdag in de weekenden. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo lang achtereen thuis ben geweest als nu. In het begin was dat nog wel lekker, maar de verveling slaat snel toe. Ik kom alleen nog wel bij mensen die een paard achter het huis hebben staan.

In het verleden heb ik veel zelf gereden. Ook wedstrijden,  al was dat niet op hoog niveau. Ik heb ook zelf altijd een paard gehad. Maar sinds ik kinderen heb, rijd ik zelf niet zoveel meer. Nu geef ik vooral les. Ik heb een boek geschreven met als titel ‘101 ideeën voor manegelessen’. Dat is vorig jaar uitgekomen. Ik kwam op het idee omdat ik als manege-instructeur jaren les heb gegeven, veel aan groepen. Dan val je vaak in herhaling. Je draait een riedeltje af en houdt rekening met de manegepaarden.

Maar er kan zoveel meer dan springen, galopperen en draven. Voor ik aan het boek begon, heb ik uitgebreid rond gekeken of zoiets niet al bestond. In het boek staan 101 ideeën wat je met een groep kunt doen om in je lessen meer variatie te bieden. De officiële presentatie zou eind maart zijn, bij Divoza in Enschede. Heel jammer dat het niet kon doorgaan. Ik wilde daarmee ook veel mensen bedanken die op een of andere manier hebben meegewerkt. Vaak als fotomodel, anderen die de tekst hebben meegelezen. Ik wilde het feestelijk doen, met een hapje en een drankje. Daar moeten we nu nog maar even mee wachten.”

Lees meer in ons DOSSIER CORONA 

 

Meer Coronacrisis

ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)