REACTIES UIT DOOR ‘CORONA’ STIL GEVALLEN REGIONALE PAARDENSPORT (8)

'Belangrijk om nu creatief te zijn'

Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam.

Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische wereld aan het woord over hoe ze deze periode ervaren.

Laura Spekenbrink, net gestart met eigen trainingsstal

“Zeven jaar lang heb ik gewerkt voor Jeanette Corbeek, eerst op Stal Harink in Ambt-Delden en de laatste vijf jaar in Wekerom op de stoeterij van Diana Smienk. Ik wilde wel eens weer wat anders en ook terug naar Twente. Ik kon terecht op Het Rutbeek en ben in februari met een eigen trainingsstal begonnen. Daar rijd ik paarden voor eigenaren, die ik naar een bepaald niveau wil brengen en doe ik er wat handel naast. Maar door de corona kom je niet op wedstrijden, zie je geen mens en kom je niet aan netwerken toe. Je hebt minder snel nieuwe paarden. Mensen zijn sowieso voorzichtiger omdat het geld kost en gooien hun paarden meer op rust. Voor jezelf beginnen is toch al lastig, nu met de corona deed ik het achteraf in de verkeerde tijd, al komt het wel langaam maar zeker op gang. En de trainingen gaan natuurlijk wel gewoon door. Daar hebben we mazzel mee, we kunnen gelukkig wel naar buiten.

Je merkt dat eigenaren voorzichtiger zijn in deze onzekere tijd. Mensen zijn nu minder snel geneigd paarden in training te zetten en stellen het nog even uit. Omdat er geen wedstrijden zijn, is er geen extra gelegenheid om mijzelf te laten zien en nieuwe samenwerkingen aan te gaan om zo verder te komen als zzp-er. Het is daarom belangrijk om in deze tijd creatief te zijn om toch mijn grootste passie, mijn trainingsstal, te kunnen uitbouwen.

Ik heb het geluk dat ik naast mijn eigen trainingsstal verder kan met mijn journalistieke werkzaamheden voor Horses.nl en als copywriter voor een online marketingbureau. Ik maak er het beste van in deze bijzondere tijd en hoop dat we dit virus snel zullen overwinnen. Ik kijk ernaar uit om weer wedstrijden te kunnen rijden en te netwerken.”

Lees meer in ons DOSSIER CORONA

Meer Coronacrisis

ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)