ONGEVEER 1500 BEZOEKERS AANWEZIG OP OPEN DAG VAN NIEUWE THUISHAVEN

Veel bekijks bij kliniek De Watermolen 

Vanaf links Arie Hoogendoorn, Vic van Loon, Carmen Scheffer en wethouder Marc Teutelink na het hijsen van de vlaggen.

ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens de open dag van binnen te bekijken. De reacties waren enthousiast.

Wethouder Marc Teutelink van Enschede verrichtte samen met de eigenaren Arie Hoogendoorn, Vic van Loon en Carmen Scheffer de officiële opening van de nieuwe thuishaven aan de Haaksbergerstraat 1045 door de drie masten met daaraan vlaggen van Nederland, Enschede en De Watermolen te hijsen.

Hij vertelde trots te zijn op de enorme gedaantewisseling, die de met veel traditie omgeven voormalige manege Het Rutbeek had ondergaan. Alleen de rijhal binnen roept nog herinneringen op aan de tijd, waarin onder meer de organisatie van Military Boekelo-Enschede jaarlijks het startsein gaf voor een nieuwe editie met de koetsentocht richting de voor een belangrijk deel weer nieuwe hindernissen.

Teutelink: “Ik ben zelf een hartstochtelijk ruiter en als ik eerlijk ben hoop ik hier niet met mijn paard te hoeven komen. Maar het is werkelijk fantastisch hoe dit er nu uitziet. Een verrijking voor onze gemeente op een heel bijzondere plek.”

Haken en ogen
Arie Hoogendoorn had de opening ingeleid door op te merken dat de verbouwing niet zonder haken en ogen was verlopen. “Ook alles regelen met de gemeente was niet altijd gemakkelijk. Het ging ons vaak niet snel genoeg, maar gelukkig kunnen we op deze dag stellen dat uiteindelijk alles in goede harmonie is verlopen.”

Na afloop keek Hoogendoorn terug op een zeer geslaagde dag. “Er waren echt veel mensen, voor wie het leuk was een keer in de ruimtes van een paardenkliniek te mogen kijken. Zoals verwacht was onze operatiekamer, waar we ook een filmpje draaiden waarop de hele procedure van de operatie te zien was, de grootste trekker. Mede door het ophangen van foto’s in de röntgen- en echokamer heeft iedereen een mooi inkijkje kunnen krijgen wat er allemaal in onze kliniek te doen is.”

De operatiekamer was de grote trekker van de open dag. Foto © Melanie Brevink-van Dijk.
Daaronder:

De rode loper was uitgerold voor de bezoekers.
De röntgenkamer.


Ook de opening werd al druk bezocht.

Meer Algemeen

»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
»
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
»
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
»
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)