REGIO OP LONGLISTS VERUIT STERKST VERTEGENWOORDIGD IN PARADRESSUUR

Zeven Twentse kandidaten voor Spelen

Willem Greve met Highway TN NOP

ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs. Zes ruiters en amazones uit deze regio staan op de longlist als kandidaat om er in de Franse hoofdstad als deelnemer bij te zijn.

TeamNL is in alle disciplines van de paardensport met een team vertegenwoordigd. De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot en met 11 augustus. De Paralympische Spelen zijn van 28 augustus tot en met 8 september. Alle wedstrijden worden verreden in het prachtige Parc des Versailles.
Uiteraard zullen in de loop van het seizoen combinaties hun vorm moeten tonen en/of nog aan verschillende kwalificatie-criteria moeten voldoen. 

Springen
Bij de springruiters heeft bondscoach Jos Lansink onder meer de naam van Willem Greve genoteerd. De Markeloër heeft zelfs twee ijzers in het vuur: Grandorado TN NOP en Highway TN NOP. De groep bestaat verder uit Leopold van Asten met VDL Groep Iron Z, Kars Bonhof met Hernandez TN NOP, Kim Emmen met Inflame GO, Loewie Joppen met Havel vd Wolfsakker Z, Harrie Smolders met Monaco NOP en Uricas vd Kattevennen, Maikel van der Vleuten met Beauville Z NOP en O'Bailey vh Brouwershof NOP en Jur Vrieling met Jourdain VDL.

Eventing
Voor deelname bij de eventing staat Jordy Wilken op de lijst met Curacao. Hij moet het opnemen tegen Althea Bleekman met Grancord, Merel Blom met Vesuve d'Aveyron, Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ de Tailleur en I'm Special, Jillian Giessen met Gold Nugget, Stephan Hazeleger met James Bond, Sanne de Jong met Enjoy en Global Faerlie Flashy, Raf Kooremans met Houdini en Crossborder Radar Love, Tim Lips met Eckinops D'am, Elaine Pen met Divali, Rachel Rendle met Ballyvally Bay en Maartje van Riel met Eppo.

Paradressuur
Twente is met vijf genomineerden het best vertegenwoordigd in de paradressuur. Claire Overweg met Jackson B (Grade I), Loes Cevaal met Happy Hero II en Dolce Gabbana (Grade II), Maud Haarhuis met Baron en Lotte Krijnsen met Rosenstolz NOP (beiden Grade III) en Frank Hosmar (foto rechts) met Alphaville NOP (Grade V)  mogen hopen op het Paralympische avontuur in Parijs.

De andere kanshebbers zijn, Rixt van der Horst met Eisma’s Akuna Matata en Eisma’s Royal Fonq en Maud de Reu met Webron (Grade III), Demi Haerkens met EHL Daula NOP, Melissa Janssen met Royal Rubinstein en Sanne Voets met Demantur RS2 NOP (Grade IV) en Britney de Jong met Caramba (Grade V).

Dressuur
Voor de plaatsen in de afvaardiging voor de dressuur komen Marlies van Baalen met Habibi DVB en Go Legend, Kirsten Brouwer met Foundation, Adelinde Cornelissen met Governor-STR, Devenda Dijkstra met Hero, Edward Gal met Glock's Total US, Dinja van Liere met Hermes NOP en Hartsuijker, Lynne Maas met Electra, Hans Peter Minderhoud met Invictus en Glock’s Taminiau, Denise Nekeman met Boston Sth, Marieke van der Putten met Torveslettens Titanium RS2 NOP en Zum Glück RS2 OLD, Emmelie Scholtens met Desperado OVB, Indian Rock en Glory Days, Diederik van Silfhout met Dante US, Thamar Zweistra met Hexagon's Ich Weiss en Hexagon’s Luxuriouzz in aanmerking. Twente heeft in deze discipline geen kandidaat op de longlist.
 

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)