Hengstenshow van Stal Roelofs

DEN HAM - De traditionele hengstenshow van Stal Roelofs belooft zaterdag 27 maart een hippisch spektakelstuk te worden. Alle belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur van harte welkom op het bedrijf aan de Ommerweg 66 in Den Ham. Getoond worden alle goedgekeurde hengsten die Stal Roelofs het komende seizoen middels bedrijfs- en verzend-KI ter beschikking stelt.

Hoe succesvol de fokkerijformule van Stal Roelofs is, blijkt wel uit de tweede keurverklaring in korte tijd. Na Namelus R is nu ook Mermus R keur verklaard door het KWPN.
Uiteraard neemt de keurhengst Namelus R deel aan de hengstenshow, evenals zijn beeldschone zoon Arthos R, de grote kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en winnaar van twee omlopen van de KWPN-KNHS Hengstencompetitie. Trots toont Arthos R op de hengstenshow zijn eerste veulens.

Prestatieverervers
Ook de hengsten Sam R en Tolan R, die samen met de keurhengsten Namelus R en Mermus R op de hengstenkeuring nog eens extra door het KWPN in het zonnetje werden gezet als ‘prestatieverervers’, tonen zich op de hengstenshow van Stal Roelofs.
Verder kunnen de fokkers genieten van de hengsten V Alba R, Zahros R en Zazou R. Zahros R kon wegens een blessure niet deelnemen aan de KWPN-KNHS Hengstencompetitie. Inmiddels is hij volledig hersteld, dus wordt hij op de hengstenshow onder het zadel getoond. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Zazou R, die afgelopen winter onder Ben Schröder indruk maakte in de hengstencompetitie.

Caddy R
De hengstenshow van Stal Roelofs is een mooie gelegenheid om kennis te maken met Roelofs’ nieuwe Zangersheide-gekeurde hengst Caddy R (Lord Z x Z Rubertha van Germus R x Voltaire x Joost x Abgar xx. Dit toptalent voor de springsport is gefokt uit de stam van de internationale springpaarden Rubert R, Balaboeska R, Cuba, Ferrari, Winston, Zebulon, Laurin Rubertha, Evert R, Adventure R, Royal Beach Cupid en natuurlijk van de zeer veelbelovende KWPN-hengst Zazou R.
Caddy R heeft zeer veel reflexen en springt daarbij snel van de grond, dit in combinatie met een prachtige techniek. Caddy R staat met 58,22 % volbloed hoog in het bloed, zeer interessant nu volbloedinbreng in de huidige fokkerij zo gewenst is.

Foto Arthos R. van Ghislaine Belvroy

Meer Algemeen

ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)