FLANDERS FOAL AUCTION OP VRIJDAG 24 MEI IN TUBBERGEN

Veulenveiling bij Jumping Schröder

TUBBERGEN - De internationaal gerenommeerde Flanders Foal Auction komt naar Nederland. Behalve tijdens diverse succesvolle veulenveilingen in België en Engeland en embryoveilingen in de USA, Emiraten, Noorwegen en Ierland worden er vrijdagavond 24 mei tien veulens geveild tijdens Jumping Schröder Tubbergen, het internationaal springconcours van de broers Wim, Ben en Gerco Schröder.

Afgelopen twee jaar werden al veulens geveild op Jumping Schröder Tubbergen, maar met de samenwerking met Flanders Foal Auction belooft de collectie springveulens dit jaar uitzonderlijk te zijn. Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts van Flanders Foal Auction hebben zeer interessante pedigrees in gedachten. Het eerste veulen werd deze week al in Duitsland vastgelegd: een schitterend, één week jong hengstveulen van Marcus Ehning’s tophengst Comme il Faut (v. Cornet Obolensky) uit de moeder van Catch me if you Can. Dat is het voormalige toppaard van Laura Klaphake dat in 2018 voor vele miljoenen van de hand ging. Twee weken geleden veilde Flanders Foal Auction nog een embryo van Chacco Blue uit de halfzus van Catch me if you Can voor 30.000 euro in Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten).

Echt wat aparts
Wim Schröder kijkt uit naar de veiling. “Flanders Foal Auction is internationaal heel sterk georiënteerd en weet precies wat de markt vraagt. Ik verwacht echt wat aparts, veulens met heel veel kwaliteit. We hopen zelf ook weer wat te kopen. Om in de toekomst een beter springpaard te willen hebben, zul je de paarden steeds jonger moeten kopen. Op concours is het niet meer zo makkelijk om iets vast te leggen. Of ze zijn al veel te duur of niet te koop. Vandaar dat ik steeds meer springruiters om me heen veulens zie kopen.”

We hebben er een heel goed gevoel bij”, vertelt Gerald Lenaerts namens Flanders Foal Auction over de nieuwe samenwerking die via veulenselecteur Mark Oude Griep tot stand is gekomen. “Jumping Schröder Tubbergen is een hoog aangeschreven, mooi en gezellig concours en de jongens hebben zelf ook vele contacten. Daarom denk ik dat we er samen wel iets moois van kunnen maken. Doordat we slechts tien veulens veilen, kunnen we echt met de beste komen. Dat gaat geen probleem zijn. We zullen een aantal excellente veulens uit België aanbieden, maar staan ook open voor veulens uit de regio van de Schröders en daarbuiten. Dat is een sterk fokgebied en daar moeten we zeker gebruik van maken.”

Volgens de FFA-formule zullen de veulens afstammen van bewezen hengsten, die via moederszijde nauw verwant zijn aan Grand Prix-springpaarden en beschikken over een correct en aansprekend exterieur en een goede galoppade. Fokkers kunnen hun veulens aanmelden door een filmpje en Horsetelex-link van de stamboom door te appen naar Flanders Foal Auction.

Zie ook www.flandersfoalauction.be

Foto boven: een hengstveulen uit Comme il Faut uit de moeder van Catch me if you Can.
Onder Gerald Lenaerts en Luk Van Puymbroeck van Flanders Foal Auction. Foto © Wendy Scholten.

 

Meer Fokkerij

»
ERMELO – Jan Greve werd vrijdag in Ermelo tot zijn grote verrassing in het zonnetje gezet als Fokker van het Jaar in de springrichting. Zijn hele... (12-08-2023)
»
SAASVELD – De drie jaar jonge merrie Pumatella (v. Kensington ES x Lupicor x Indoctro) werd maandagavond in een prima gevulde Ankerhal in Saasveld de... (29-03-2023)
»
WOUBRUGGE – Na drie veilingen stellen de organisatoren van Grand Prix met genoegen vast dat hun activiteiten staan als een huis. “We zijn in één klap... (15-09-2020)
»
WOUBRUGGE - Het succes van de eerste twee online veilingen smaakt naar meer. Sannah Angenent en Marjolein Ras van Grand Prix Sales breiden daarom hun... (02-09-2020)
»
GEESTEREN – Ook de tweede editie van Grand Prix Sales Online, partner van CSI Twente, is meer dan geslaagd verlopen. Voor een derde van de veulens... (05-08-2020)
»
GEESTEREN – Precies een maand na de succesvolle première op 3 en 4 juli krijgt Grand Prix Sales een versie 2.0. Organisatoren Sannah Angenent en... (31-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
»
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
»
MARKELO – In zijn woning te Markelo is zondag Arnold Kootstra (57) na een acute hartstilstand plotseling overleden. (12-01-2020)
»
VEENINGEN – Tijdens het CSI De Wolden te Veeningen is de ‘Summer  Sale’ van top gefokte springveulens en van  5-, 6-, en 7-jarige springpaarden... (26-07-2018)
»
AGELO – Jadesso H2 (v. Action Breaker x Quality Time), maandag nog de onbetwiste topper van de finale van het vrij springen in Saasveld, wordt op 27... (07-04-2017)
»
DE WOLDEN - De zevende editie van de Summer Sale tijdens het CSI De Wolden leverde een omzet op van 622.500 euro. Topper van de dag was de zesjarige... (22-07-2013)
»
SAASVELD – Het vrijspringen in de Ankerhal voor talentvolle springpaarden heeft 23 finalisten opgeleverd die op 19 maart a.s. om 19.30 uur zullen... (25-02-2012)