VRIJDAG EN ZATERDAG EERSTE (ONLINE) EDITIE GRAND PRIX SALES CSI TWENTE

‘Een overtuigende collectie veulens’

GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en dressuurveulens. Organisatoren Sannah Angenent en Marjolein Ras hebben naar eigen zeggen voor de eerste editie van de (online) veiling een uiterst select gezelschap van dertien spring- en vijftien dressuurtalenten samengesteld.

De verkoop van de toppers in de dop vindt vrijdag 3 en zaterdag 4 juli plaats. “Het is jammer dat de veiling niet gewoon kan doorgaan op het prachtige concours van CSI Twente”, aldus Sannah Angenent. “Je mist nu de sfeer en de emotie van de locatie. Daarom moet de collectie ook heel overtuigend zijn en hebben we heel streng geselecteerd. We hebben er alles aan gedaan om voor een veiling te zorgen die past bij een evenement op vijf sterrenniveau.”

Meteen een wauw-gevoel
Ze vervolgt: “Alle veulens zijn twee keer gekeurd door een dierenarts. Bij het springen kijken we vooral naar moederlijnen waar heel veel sport in zit en naar bewezen hengsten. We hebben alle veulens ook bezocht en gekeken of ze een goede galop en veel balans hebben. Bij de dressuurveulens moesten we meteen een wauw-gevoel hebben, dat moeten echte eyecatchers zijn.”

Over de belangstelling voor de veiling hebben Sannah Angenent en Marjolein Ras niet te klagen. “Die is enorm. Alleen afgelopen week al hebben meer dan tachtig bieders zich geregistreerd. Ze komen echt uit alle hoeken van de wereld. Er zitten ook internationale grand prix dressuur- en springruiters bij. We zijn heel positief gestemd.”

“We hopen op een goede veiling”, besluit Sannah Angenent. “Wat de prijzen gaan doen is moeilijk te zeggen in deze moeilijke tijden, die zijn nu met het cononavirus niet echt wild. Maar we hopen in elk geval een echt platform te zijn voor de fokkers.” 

Goede doel
Grand Prix Sales ondersteunt De Veulenbrigade van de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht. Dit is de enige plek in Nederland waar veulens 24 uur per dag intensief behandeld en verzorgd kunnen worden onder directe bewaking van speciaal hiertoe opgeleide ‘veulenbrigadiers’. 

Drs. Mathijs Theelen legt uit: “Elk jaar weer zijn er veulens die kort na hun geboorte ernstig ziek worden. Bij De Veulenbrigade streven wij ernaar om deze veulens de best mogelijke zorg te bieden, en doen wij innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Het fonds Vrienden Geneeskunde zet zich in om nog meer onderzoek naar innovatieve behandelingen bij veulens en de aanschaf van gespecialiseerde apparatuur mogelijk te maken. Grand Prix Sales draagt hier graag haar steentje aan bij door een prachtig schilderij te veilen, gemaakt van hoogwaardig tapijt. De koper van het veilingstuk kan zelf een keuze maken wat er op het schilderij komt.  Dit veilingstuk wordt geveild op vrijdagavond 3 juli en wordt aangeboden door Tondesign.nl .
Het bieden begint zowel vrijdag (springen) als zaterdag (dressuur) om 10.00 uur. Vanaf 20.00 uur wordt het eerste veulen geveild.
Potentiële bieders moeten zich eerst registreren via de website van Grand Prix Sales om te kunnen bieden. Daarop is ook de complete collectie met videobeelden te zien. 

Presentatie veulens 
De presentatie van de veilingcollectie vindt plaats op woensdagavond 1 juli om 20.30 uur op ClipMyHorse: www.cmh.tv met medewerking van Dirk Willem Rosie. Deze uitzending is voor iedereen gratis toegankelijk.
Voor een compleet overzicht van de veulens en meer informatie, kijk op www.grandprixsales.nl  

Bij de foto's:
Boven Cash FZ Z (v. Casall Ask x Calvaro 2) en daaronder Pearl Jam (v. Le Formidable x x Fürst Romancier)
Onderaan de video van Candy Z (v. Conthargos x Opium), gefokt door Maarten Kamphuis.

Video: 

Meer CSI Twente

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)