SANNAH ANGENENT EN MARJOLEIN RAS ZEER TEVREDEN NA DRIE ONLINE VEILINGEN

‘Grand Prix Sales is merk geworden’ 

Top van 't Roosakker VK Z Foto. © Grand Prix Sales

WOUBRUGGE – Na drie veilingen stellen de organisatoren van Grand Prix met genoegen vast dat hun activiteiten staan als een huis. “We zijn in één klap een merk geworden”, zegt Sannah Angenent, die samen met Marjolein Ras verantwoordelijk is voor de verkoop van de zeer getalenteerde dressuur- en springtalenten.

“We mogen terugkijken op zeer geslaagde veilingen”, is de conclusie van het tweetal. “Er zijn veel internationale kopers uit een groeiend aantal landen en is er sprake van een mooie diversiteit aan klanten. We hebben behalve aan Nederlanders springveulens verkocht aan bieders uit onder meer Denemarken, Engeland, Ierland, Italie, Peru, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten en Zweden. Bij de dressuur gaat het vooral om Nederlandse en buitenlandse stallen en hengstenstations, zoals Van Uytert in eigen land en Glock in Oostenrijk.” 

Powervrouwen
Zeer verheugend is volgens het duo, dat ook enkele ‘powervrouwen’ meer dan gemiddelde belangstelling toonden. Zo kwamen er registraties binnen van de eigenaresse van een internationaal agentschap in Scandinavië dat producties verzorgt voor vrouwenbladen als Vogue en Elle, van de algemeen directeur van een Canadese radio- en televisiezender en van ‘onze eigen’ Britt Dekker.

Meer dan tachtig procent van de veulens, die tijdens de drie sessies werden aangeboden, veranderden van eigenaar voor een gemiddelde prijs van ruim 13.000 euro. “We vinden het ook erg belangrijk om te weten hoe de veulentjes opgroeien en verzorgd worden en zijn heel blij met wat de fokkers ons hebben aangeboden en. Die kwaliteit heeft er zeker voor gezorgd dat we dit internationale publiek hebben kunnen bereiken.” 

Top van ’t Roosakker
Grand Prix Sales 3.0 leverde maandag opnieuw mooie resultaten op. Voor Top van ’t Roosakker VK Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve x Echo van Spieveld) werd -vanuit Engeland- met 18.000 euro het meest geboden. Ook Copacobana Style VK Z (v. Cornet Obolensky) verhuist naar het Verenigd Koninkrijk. Net als voor de binnen Nederland verkochte Prima Termie van de Crumelhave in Nederland wordt er 15.000 euro voor neergeteld.

Op 14 december volgt nog een vierde online veiling, dan van embryo’s. Fokkers kunnen zich daarvoor al aanmelden via de website of door persoonlijk contact op te nemen met Sannah Angenent of Marjolein Ras.

“En hopelijk kunnen we dan volgend jaar tijdens het CSI Twente in Geesteren zonder corona echt live tijdens een groot evenement een veiling houden”, is de wens van het tweetal. “Dat wordt een heel belangrijke pijler voor ons.”

Voor meer info, zie www.grandprixsales.nl of bel met Sarah Angenent op 06-54626622 of Marjolein Ras op 06-10394237.

Meer Fokkerij

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
ERMELO – Jan Greve werd vrijdag in Ermelo tot zijn grote verrassing in het zonnetje gezet als Fokker van het Jaar in de springrichting. Zijn hele... (12-08-2023)
»
SAASVELD – De drie jaar jonge merrie Pumatella (v. Kensington ES x Lupicor x Indoctro) werd maandagavond in een prima gevulde Ankerhal in Saasveld de... (29-03-2023)
»
WOUBRUGGE - Het succes van de eerste twee online veilingen smaakt naar meer. Sannah Angenent en Marjolein Ras van Grand Prix Sales breiden daarom hun... (02-09-2020)
»
GEESTEREN – Ook de tweede editie van Grand Prix Sales Online, partner van CSI Twente, is meer dan geslaagd verlopen. Voor een derde van de veulens... (05-08-2020)
»
GEESTEREN – Precies een maand na de succesvolle première op 3 en 4 juli krijgt Grand Prix Sales een versie 2.0. Organisatoren Sannah Angenent en... (31-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
»
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
»
TUBBERGEN - De internationaal gerenommeerde Flanders Foal Auction komt naar Nederland. Behalve tijdens diverse succesvolle veulenveilingen in België... (14-02-2020)
»
MARKELO – In zijn woning te Markelo is zondag Arnold Kootstra (57) na een acute hartstilstand plotseling overleden. (12-01-2020)
»
VEENINGEN – Tijdens het CSI De Wolden te Veeningen is de ‘Summer  Sale’ van top gefokte springveulens en van  5-, 6-, en 7-jarige springpaarden... (26-07-2018)
»
AGELO – Jadesso H2 (v. Action Breaker x Quality Time), maandag nog de onbetwiste topper van de finale van het vrij springen in Saasveld, wordt op 27... (07-04-2017)
»
DE WOLDEN - De zevende editie van de Summer Sale tijdens het CSI De Wolden leverde een omzet op van 622.500 euro. Topper van de dag was de zesjarige... (22-07-2013)
»
SAASVELD – Het vrijspringen in de Ankerhal voor talentvolle springpaarden heeft 23 finalisten opgeleverd die op 19 maart a.s. om 19.30 uur zullen... (25-02-2012)