Jadesso H2 naar veiling Liverpool

AGELO – Jadesso H2 (v. Action Breaker x Quality Time), maandag nog de onbetwiste topper van de finale van het vrij springen in Saasveld, wordt op 27 mei aangeboden op een grote veiling in Liverpool. Eigenaar Maarten Kamphuis uit Agelo heeft de nog geen driejarige springveer, geboren op 22 april 2014, nog maar pas op stal en kocht de bruine ruin van Fokker Toon Holkenborg na de voorselectie van het vrij springen.

“Hij viel me daar op”, meldt Kamphuis” en ik heb hem op stal gekregen. We hebben ‘m een keer een rondje laten maken en ik was ervan overtuigd dat het een goed paard was. We hebben een nette prijs voor ‘m betaald. We hebben er uit de zelfde moederlijn in het verleden al meer gekocht, dus we keken met extra aandacht naar hem. Ik ga geregeld naar veilingen in Engeland, we hebben daar goede ervaringen mee."

Straat voorsprong
Maandag bewees Jadesso H2 zich voor de ogen van de juryleden Angelique Hoorn en Freek van der Laan. De ruin werd beloond met 52 punten en eindigde daarmee met een straat voorsprong op de uit 22 paarden bestaande concurrentie. Jadesso haalde prachtige cijfers op de verschillende onderdelen.

Het jurerende duo gaf drie keer een negen (voor techniek, reflexen en afdruk), twee maal een 8,5 (voor vermogen en algemene indruk) en een 8 (voor galop). Jadesso heeft het talent niet van vreemden. Moeder Fadessa H2 werd al eens derde in de finale in Saasveld en grootmoeder Adessa was als driejarige net als hij al eens de sterkste.

“Hij was verreweg de beste”, vond Angelique Hoorn,”het meest explosief en compleet. Ook de nummers twee en drie waren best fijne paarden. Je kunt zeggen dat we een leuke kopgroep hadden, met daarachter een lange middenmoot, die een beetje te normaal was. In zo’n finale hadden we nog wel graag wat meer uitschieters gezien. Het gat tussen de winnaar en de nummer twee was nu wel erg groot en het van ons nog wel wat hoger gemogen.”

Nog een Action Breaker
De bruine merrie Joyful Power (v. Action Breaker x Eusebio) van eigenaar/fokker C. Wiefferink eindigde als tweede met 48 punten. De schimmelmerrie Berlina Z (v. Bolero de Landetta x Quinar Z) van fokker H. Steinmeijer -met M.Assen tevens eigenaar- en de bruine merrie Imalia (v Warrant x Namelus R) van Fokker/eigenaar H Kruders scoorden beide 47,5 punt. Omdat Berlina een punt meer kreeg voor de algemene indruk werd zij als derde genoteerd en Imalia als vierde geklasseerd. Met 47 punten completeerde de door G. en L. ter Harmsel-Zanderink gefokte schimmelhengst Jetski EB (v. Dakar VDL x Cascavelle) van Arnold Jansen de top vijf.

Foto Jadesso H2 © van Wendy van Dijk. 

 

Meer Fokkerij

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
ERMELO – Jan Greve werd vrijdag in Ermelo tot zijn grote verrassing in het zonnetje gezet als Fokker van het Jaar in de springrichting. Zijn hele... (12-08-2023)
»
SAASVELD – De drie jaar jonge merrie Pumatella (v. Kensington ES x Lupicor x Indoctro) werd maandagavond in een prima gevulde Ankerhal in Saasveld de... (29-03-2023)
»
WOUBRUGGE – Na drie veilingen stellen de organisatoren van Grand Prix met genoegen vast dat hun activiteiten staan als een huis. “We zijn in één klap... (15-09-2020)
»
WOUBRUGGE - Het succes van de eerste twee online veilingen smaakt naar meer. Sannah Angenent en Marjolein Ras van Grand Prix Sales breiden daarom hun... (02-09-2020)
»
GEESTEREN – Ook de tweede editie van Grand Prix Sales Online, partner van CSI Twente, is meer dan geslaagd verlopen. Voor een derde van de veulens... (05-08-2020)
»
GEESTEREN – Precies een maand na de succesvolle première op 3 en 4 juli krijgt Grand Prix Sales een versie 2.0. Organisatoren Sannah Angenent en... (31-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
»
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
»
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
»
TUBBERGEN - De internationaal gerenommeerde Flanders Foal Auction komt naar Nederland. Behalve tijdens diverse succesvolle veulenveilingen in België... (14-02-2020)
»
MARKELO – In zijn woning te Markelo is zondag Arnold Kootstra (57) na een acute hartstilstand plotseling overleden. (12-01-2020)
»
VEENINGEN – Tijdens het CSI De Wolden te Veeningen is de ‘Summer  Sale’ van top gefokte springveulens en van  5-, 6-, en 7-jarige springpaarden... (26-07-2018)
»
DE WOLDEN - De zevende editie van de Summer Sale tijdens het CSI De Wolden leverde een omzet op van 622.500 euro. Topper van de dag was de zesjarige... (22-07-2013)
»
SAASVELD – Het vrijspringen in de Ankerhal voor talentvolle springpaarden heeft 23 finalisten opgeleverd die op 19 maart a.s. om 19.30 uur zullen... (25-02-2012)