MET WHISKER EB Z SNELSTE IN BARRAGE VOOR MEDIUM TOUR CSI2*

Wilton Porter sterkste over 1,40 meter

GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren. In de barrage bleef de in Weerselo woonachtige Porter met zijn achtjarige schimmelruin Whisker EB Z de Zweed Robin Carey met de merrie Carrera Denfer 0,62 seconde voor.

Bart Haselbekke gaf met de veertienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R) op de nummer twee het minimale verschil van 0,01 seconde toe. Frank Schuittert nam de vierde plek voor zinjn rekening met de achtjarige schimmelruin Obilix v/h Stuyvenberghof. Zijn broer Hendrik Jan  werd negende met de negenjarige bruine ruin  Nova Scotia Z (v. Nabab de Reve) en Britt Wiefferink werd tiende met haar zeventienjarige schimmelruin Alpha VDL (v. Corland).

Grote Prijs CSI1* voor Jur Vrieling
Jur Vrieling won zaterdag de Grote Prijs van het CSI1* Twente. Met de achtjarige bruine merrie PMF 2Join Jubilee (v. VDL Zirocco Blue verdreef hij als voorlaatste van de veertien starters alsnog de lang leidende Berber Dijkman met haar eveneens in 2014 geboren bruine merrie Jetset van de koppositie. Vrieling was nog ruim 1,18 seconde sneller.

Job Odenziel werd derde met de negenjarige vosruin It’s Me (v. Carambole). Eric ten Cate legde met de negen jaar oude vosmerrie Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte) beslag op de vierde positie. Hessel Hoekstra mocht een vijfde plek bijschrijven op zijn resultatenlijst na zijn tweede rit met de nog maar zesjarige VDL Legodermus PP (v. Harley VDL). Bart Haselbekke pakte de achtste prijs met de zevenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL) en Lucas Porter werd tiende met de eveneens zeven jaar jonge bruine ruin Kentucky N (v. Carrera VDL).

Anne-Lotte Tijhuis
De eerste rubriek van de zaterdag, voor het CSI1* over 1,20 meter met twee fasen, werd gewonnen door Anne-Lotte Tijhuis uit Langeveen op haar zesjarige bruine hengst Lange Frans JH (rechts). Drie ritten voor haar nam Quinten ter Harmsel de leiding met de twaalfjarige merrie Frizzle Zizzle. De jonge Enternaar werd meteen erop gepasseerd door de Zweed Robin Carey met Perle d’Amour, maar twee deelnemers later ging Anne-Lotte Tijhuis nog bijna 1,3 seconde sneller rond.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)