NA HALFJAAR BLESSURELEED WEER IN VOORSTE GELID MET BRUINE RUIN JACK

Sterke rentree Caroline Müller

Caroline Müller met Jack (boven), Kensington ES (midden) en Corlou.

OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige hoogtepunt de knappe derde plaats van vorige week in de Grote Prijs over 1,55 meter met barrage van het CSI3* in het Belgische Opglabbeek. 

Dat succes boekte ze met de tienjarige zwartbruine ruin Jack (v. Marius Claudius). De amazone uit Oud-Ootmarsum is er opgetogen over dat ze haar periode van tegenslag kon afsluiten. “Door de knieblessure heb ik de hele winter niets kunnen doen en ben ik stapje voor stapje hersteld.”
Haar man Daan Horn trainde de paarden tijdens haar gedwongen rustperiode wel dressuurmatig door. 

Haar kwetsuur liep ze thuis op, kort voor een concours in het Duitse Münster. “Ik stapte ongelukkig van een paard en verdraaide daardoor mijn knie. Een voetballer zou in dat geval misschien blijven liggen, ik wilde nog niet opgeven. In Münster ging het zelfs best goed, want ik werd zelfs nog vijfde in het Championnat. Nadat ik weer thuis was gekomen, was de knie toch behoorlijk instabiel. De voorste kruisband bleek beschadigd. Bij Ocon in Hengelo ben ik geopereerd door dokter Roy Hoogeslag, de clubarts van FC Twente.”

Nog niet opgeven
Ze vervolgt: “Het meest vervelend is dat je de competitie mist en dat de paarden niet de ring  in kunnen. Ik ben heel blij dat Daan ze in elk geval nog dressuurmatig aan de gang kon houden voor mij. In maart ben ik weer voorzichtig in het zadel gaan zitten. Door mee te doen aan twee sterren concoursen in onder andere Lier en Riesenbeck heb ik me weer een beetje naar voren gevochten.” 

In Opglabbeek toonde ze vervolgens aan weer bij de besten mee te kunnen. Met Jack eindigde ze na twee foutloze rondjes ook nog als zevende in een rankingproef over 1,50 meter met barrage. “Op zo’n goed paard heb ik nog niet vaak gezeten”, prijst ze de ruin. Ik heb hem zelf vanaf zijn vierde opgeleid en eerst waren we samen met Jan Greve eigenaar. Met hem doen we veel samen, hij is een goede relatie van ons. Daan (Horn, haar man, red.) had Jack in Zuidwolde op concours gezien met Lobke Kroeskop. Daar viel hij op met een vierde plaats bij de young horses. We hebben hem een tijdje samen gehad met Jan en hebben hem uiteindelijk overgenomen.”

Zelf gemaakt
Volgens Caroline Müller beschikt Jack over prima kwaliteiten om in de sport hoog te reiken. “Het mooiste is dat  je paarden kunt kopen, maar dat we deze zelf gemaakt hebben. Jack is een heel lief en intelligent paard. Hij heeft veel overzicht en vermogen. Hij kijkt heel goed naar de paal en wil altijd foutloos springen. Hij is gewoon enorm stabiel, een paard dat meewerkt en alle ingrediënten heeft om een topper te worden.” 

Ze kan ervan genieten dat de Achterhoekse fokker Frans Dieker waar mogelijk komt kijken als Jack in actie komt. “Frans is een echte liefhebber. Ook ben ik enorm blij dat mijn schoonvader Hans Horn  abnormaal bij ons betrokken is en me nog elke dag geweldig ondersteunt.”

Haar prestaties met Jack stemmen haar optimistisch. “Iedereen heeft ambitie en wil zo hoog mogelijk meedoen in de sport. Maar je kunt geen stap overslaan. Gelukkig hebben we nu de stijgende lijn weer te pakken, maar ik leg er geen druk op. Ik weet heel goed dat Jack eroverheen kan. Het zou mooi zijn als ik weer eens een landenwedstrijd voor Duitsland zou mogen rijden. Je kunt dromen, maar moet ook realistisch zijn.”

Volgende stap
De concurrentie in haar geboorteland is immers immens. “Dat geldt ook voor Nederland en België. Als je een goede combinatie bent, krijg je wel een kans. Dan moet je leveren en wordt je beloond, dan mag je de volgende stap zetten. Dat is niet alleen afhankelijk van jezelf, maar ook van je paard. Ik denk wel dat Jack een niveautje hoger aankan, maar daar heb je ook een beetje geluk bij nodig.”

Volgende week is ze van de partij bij het CSI Twente in Geesteren, dat het vijftigjarig jubileum viert. “Een super mooi concours met een prachtige piste en voor ons mooi heel dichtbij. Dat heeft wel iets.”

Dan neemt ze ook haar twee goedgekeurde negenjarige hengsten Kensington ES (v. Cornet Obolensky x For Pleasure) en Corlou PS mee, die beide al op het niveau over 1,50 meter mee kunnen doen.  Over Corlou, van Harry Kuipers: “Hij komt echt uit een super mooi lijntje: Cornet Obolensky x Baloubet de Rouet x Chacco Blue. Hij is ook nog eens bloedmooi, heeft veel vermogen en aanleg en vererft zich bovendien ook erg goed.”

 
 

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)