EUROPEES KAMPIOEN AANVOERDER VAN UITSTEKEND DEELNEMERSVELD

Steve Guerdat naar CSI Twente

Steve Guerdat met Dynamix de Belheme in Milaan op weg naar de Europese titel van 2023. Foto © FEI.

GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich verheugen op de komst van een uitstekend internationaal deelnemersveld. Onder hen de regerend Europees kampioen Steve Guerdat uit Zwitserland. 

Met Guerdat heeft CSI Twente de absolute topper van het veld in huis. De Olympisch kampioen van Londen en huidige nummer drie van de wereldranglijst liet zich vorig jaar in Milaan kronen tot Europees kampioen. In Geesteren ontmoet hij met Gerco Schröder onder anderen de zilveren medaillewinnaar van Londen.

Schröder is ook een van de liefst vijf oud-winnaars van de strijd om de Grote Prijs die op Twentse bodem die in actie komen. Hij zegevierde in 2007 met Eurocommerce Milano en herhaalde daarmee het kunstje dat huidig bondscoach Jos Lansink hem in 1988 met Felix en in 1993 met Bollvorm’s Libero H als enige Twentenaar zelfs twee keer had voorgedaan. Ook de Ierse amazone Emily Turkington, die vorig jaar op Erve Maathuis met Cornet met de winst in de strijd om de Grote Prijs aan de haal ging, is weer van de partij. Net als de Italiaan Gianni Govoni (2003) en onze landgenoten Jur Vrieling (2014) en Bas Moerings (2022).

Gerenommeerde namen
Andere gerenommeerde namen die hoog op de wereldranglijst prijken zijn die van de Ieren Denis Lynch en Darragh Kenny, de Duitser Hans-Dieter Dreher en de Belg Wilm Vermeir. Ook de Braziliaanse topamazone Luciana Diniz komt weer eens naar Geesteren. Net als de Amerikaanse Lucy Davis met het paard Ben, dat twee jaar geleden de Grote Prijs in het paardensportmekka Aken en in Hamburg won. Met onder anderen Hessel Hoekstra, Gerben Morsink en Eric ten Cate kent de regio Twente behalve Gerco Schröder bovendien nog een paar goede kandidaten voor een topklassering.

Directeur Rob Maathuis van CSI Twente: “We denken dat we kwalitatief en kwantitatief het absolute maximum uit de internationale sport halen met liefst 500 volle boxen voor deelnemers uit in totaal veertig landen. We hebben helaas nog veel ruiters moeten teleurstellen. En dat in een weekend, waarin we moeten concurreren met wedstrijden in wereldsteden als Stockholm en Praag.”

Ruim baan aan breedtesport
Daarnaast geeft de organisatie ruim baan aan de breedtesport met rubrieken voor paarden en pony’s voor alle klassen en rubrieken voor jonge paarden. “We willen graag zoveel mogelijk paardenliefhebbers bij het evenement betrekken. Dan horen de breedtesport voor pony’s en paarden en de fokkerij daar zeker ook bij. De beste ponycombinaties mogen zondag in de hoofdpiste voor de Grote Prijs van Twente zelfs een heuse finale afwerken.”
Geesteren zou Geesteren niet zijn zonder gezellig randprogramma in het strodorp. Maathuis: “We bieden volop entertainment met de populaire Oktoberfest-band Falsch und Verrückt (vrijdag), de bekende coverband PPM en de internationale act Boney M (zaterdag). Beide avonden worden begeleid door DJ Rob Toonen. Ook op de afsluitende zondag is er live muziek.”
 
Jubileumtraktatie: alle dagen gratis entree!
Maathuis tot slot: “In verband met ons 50-jarig jubileum trakteren we alle bezoekers op gratis toegang tot het terrein. Alleen voor het parkeren, de overdekte tribune en de twee feestavonden wordt een redelijke vergoeding gevraagd.”
 

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)