‘PARK OOK INRICHTEN VOOR MENSEN, DIE KOMEN ALS ER GEEN EVENEMENT IS’  

Sleutelrol veelzijdig Hemmer Groen 

Hidde Hemmer: “Een mooie kans onze ondernemingen ook buiten Geesteren op de kaart te zetten.”

Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op het Erve Maathuis

De onder Hemmer Groen ressorterende ondernemingen tellen zeventig man personeel en zzp’ers, op wie een beroep kan worden gedaan voor tal van werkzaamheden die te maken hebben met bouwen en het inrichten van terreinen. 

Hidde Hemmer legt uit: “Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld stukadoorswerk, beplanting, bestrating en watertechniek en we leveren onder meer schuttingen, tuinveranda’s, hekwerken en al dan niet automatische poorten.”

Die veelzijdigheid komt uitstekend van pas bij de herinrichting van het Erve Maathuis. Zo werkt Hemmer nauw samen met Hans van Lange, die verantwoordelijk is voor de aanleg van de professionele eb- en vloedbodems op de accommodatie. Dan doen we sinds vorig jaar met onze werkmaatschappij Hewi Watertechniek, met Hans Wiggers. Hij zit al twintig tot dertig jaar in dit vak zit en we pakken samen veel projecten aan. Op het terrein van het CSI hebben we de hele drainage gedaan en een aantal bronnen geslagen. We zorgen ervoor dat de pistes professioneel worden beregend. Ook leggen we een ontijzeringsinstallatie aan, zodat grondwater bijna de kwaliteit heeft van drinkwater en je geen gesmeer hebt. Dat is serieus werk. Als het droog is wordt er water in gepompt, als het te nat is eraan onttrokken.”

Beetje eigen draai
Hemmer ziet de bijdrage van zijn ondernemingen als een mooie kans ze ook buiten Geesteren in de picture te zetten. “Het Erve Maathuis moet nog veel meer een landschappelijk karakter krijgen en wat groener worden. Het moet een soort park worden, waar mensen ook terecht kunnen als er geen evenement is. Daar geven we een beetje een eigen draai aan. We gaan veel inheemse beplanting aanbrengen, die mooi aansluit bij de omgeving, zoals een bosplantsoen (krenten). En uiteraard bomen en hagen, ook plezierig voor het publiek dat er komt. Het nu nog deels onbegaanbare oude  kerkepad over het Erve Maathuis richting de nieuwe Mariakapel aan de Loo-Esch willen we in ere herstellen.”

Zelf kocht Hemmer Groen de oude boerderij aan van het ‘Erve Mensman’, gebouwd in 1839. “We hebben verschillende ideeën welke bestemming we dat in de toekomst zouden kunnen geven. Een daarvan is de mogelijkheid dat we er ons kantoor gaan vestigen. Maar hoe het ook allemaal uitpakt, we willen het in elk geval zoveel mogelijk in oude staat terugbrengen, zodat het dorp weer van een prachtig historisch pand kan genieten.”

Ga naar de Special van CSI Twente

Meer CSI Twente

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)