Gerrit Nieberg: zo vader, zo zoon

GEESTEREN - Gerrit Nieberg (foto) trad donderdag tijdens het CSI Twente in de voetsporen van zijn vader Lars. Senior won in 2004 de Grote prijs van Twente op het Erve Maathuis met Lucie, zoon Gerrit greep een zege op nog wat bescheidener niveau. Nieberg won met de dertienjarige bruine hengst Christdorn (v. Contendro x Glückstein) de eerste kwalificatierubriek over 1,40 meter voor de ’kleine’ Grote Prijs van zaterdag voor het CSI2.

Nieberg was 0,27 seconde sneller dan de Zweedse Linn Widmark met Wilson en precies drietiende tel rapper dan Hendrik Jan Schuttert met de zevenjarige schimmelmerrie  Bco Shakira (v. Sandro Boy x Cruyff). De Ommenaar laat vanwege het momenteel ontbreken van een geschikt paard het drie sterren niveau dit keer aan zich voorbij gaan.

Op de plaatsen vier tot en met negen eindigden alleen Nederlanders. Dat waren achtereenvolgens Marriet Hoekstra met Wimphof’s Hinde, Renate Beuving met Berona, Liza Tiebot met At Last, Maikel van Mierlo met Dutch Beauleo, Mareille van Geel met Chakato en Rob Schipper met Alore on Sauter.

Angelique Hoorn
Angelique Hoorn zegevierde donderdag in de twee fasenproef over 1,35 meter voor de Silver League. Met de achtjarige bruine ruin Chakato Hbc (v. Ukato x Libero H) was ze iets meer dan zeventiende seconde rapper dan nummer twee Lennard de Boer met Bonea Field. Als derde meldde de Duitser Tobias Thoenes  zich met Casscora voor de prijsuitreiking. Remco Been stuurde de achtjarige Heartbreaker-hengst Holland van de Bisschop naar de vierde plek en werd op de voet gevolgd door Sjaak Sleiderink met de negenjarige vosmerrie Balaine (v. Balou du Rouet). Mareille Schröder deed het met haar bruine ruin Bryan als zevende eveneens naar behoren.

Op het parcours over twee fasen met hindernissen van maximaal 1,30 meter was Kristian Houwen met de dertienjarige schimmelmerrie Vona (v. Cantos x Mr. Blue) de sterkste. De tweede en derde plaats in de eerste internationale rubriek op het Erve Maathuis waren voor Yvonne van Dijk met Vayrenta en Jurjan Bloem met Diego. Bas van der Aa met Goldfeyer en Maikel van Mierlo met Early werden vierde en vijfde.

Gert-Jan Bruggink grijpt net mis
Gert-Jan Bruggink greep donderdag net naast de overwinning in de rubriek over 1,30 meter over twee fasen voor het CSI 1. Met de tienjarige vosruin Cosmos (v. Converter x Zeus) deed de ruiter uit De Lutte een serieuze poging de tot dan leidende Sabrina van Rijswijk met de achtjarige bruine ruin Douwe (v. Dulf van de Bisschop x Animo) van de troon te stoten. Bruggink kwam echter 0,29 seconde te laat door de finish om te slagen. Ook Emile Tacken probeerde het, als laatste, nog. Maar hij werd met Babriola derde op 0,64 seconde van Van Rijswijk.

Wesley Mulder reed met For a Dream WM naar de zesde plek, voor Dominique Roelofsen met Dante, Stefanie van den Brink met Barsina, Mischa Everse met Iceman de Muze en Conor Drain met Desperado.

Het CSI 1 werd geopend met de wedstrijd over 1,25 over twee fasen. Daarin ging de winst naar Thierry Goffinet met Javel van de Heffinck. Felix Hassman pakte met County 3 de tweede positie en verwees Aniek Diks met Dazard naar plek drie. Sabrina van Rijswijk reed Joris van de Bisschop naar de zesde prijs en werd gevolgd door Pim Mulder met Earth, Wind and Fire (zevende) en Conor Drain met Cibalia (achtste).

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)