GERBEN MORSINK GEBRAND OP GOEDE PRESTATIES OP VERNIEUWDE ERVE MAATHUIS

‘Geesteren zorgt voor extra motivatie’

Gerben Morsink ‘vliegt’ met Carsey Z over een hindernis tijdens het NK in Deurne. Foto © DigiShots.

Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen omgeving te bezorgen. Na Jos Lansink in 1988 en 1993 was Gerco Schröder in 2007 de enige die dat lukte.

Morsink, geboren in Beuningen maar samen met dressuuramazone Kim Koop alweer zeven jaar woonachtig in Enschede, zet in Geesteren zijn kaarten op de negenjarige Carsey Z. Met de dertienjarige Navarone Z vormt hij het topduo op stal. De laatste is echter even uit de roulatie, nadat hij zich verstapte tijdens de strijd om het nationaal kampioenschap in Deurne.

“Navarone heeft al veel ervaring, bij hem weet ik van de hoed en de rand. Met Carsey ben ik nog op zoek om wat puntjes op de i te zetten en moet ik nog wat uitproberen. Maar hij doet het hartstikke goed.”

Morsink heeft in Geesteren ook de twee vosmerries Carina Z en Colina Z (beide net als Carsey Z v. Carthago Z) mee, waarmee hij afgelopen weekend nog prima presteerde in Wiesbaden. Met Colina won hij een proef over 1,35 meter, met Carina Z werd hij tweede in een rubriek over 1,40 meter en vijfde in een zware ranglijstproef over 1,50 meter met barrage. En donderdag was de combinatie (rechts) een klasse apart in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI2* in Geesteren. “Dat liep helemaal volgens plan. Met haar durfde ik wel voor de winst te gaan. Het hielp ook wel mee dat er voor de rest niet veel echt voor reden. Maar ik ben er zeer zeker tevreden mee.” 

Vrijdag voegde hij op het parcours over 1,45 meter op tijd voor de Medium Tour met Colina nog maar eens een derde plek aan toe. 

Niet als startvulling
Gerben Morsink keek vooraf al erg uit naar het CSI Twente. “Ik ben hier naar toe gekomen als startvulling en wel van plan om de prijzen mee te doen. Het is een mooi concours en ook nog in de buurt, dat is voor mij een extra motivatie. Mijn hele familie is er, zelfs mijn kinderen komen kijken. Dat maakt het extra leuk.”

“Geesteren hoort zeker bij de leukere wedstrijden”, vervolgt Gerben Morsink. De organisatie zet heel erg in op het societygebeuren. Daarmee onderscheidt ze zich. Daar kan ik persoonlijk heel goed mee leven. Er komen heel veel mensen die het gewoon aardig vinden om een keer te kijken. Zo houd je draagvlak voor de sport. Elk land zou vier of vijf van dit soort evenementen moeten hebben, dat zou super zijn. Mensen zien het algemene beeld en dat is ook goed voor onze sport. Het een sluit het ander niet uit.”

Gerben Morsink, in 2014 met Faithfull tweede in het hoofdnummer achter Jur Vrieling, vindt het uiterst plezierig dat het concours na drie jaar weer doorgaat. Bovendien kan hij er nog eens zijn visitekaartje afgeven aan bondscoach Jos Lansink. “Jos houdt sowieso alle combinaties in de gaten die hoger kunnen springen dan 1,45 meter. Hij zal me zeker in de peiling hebben. Op zondag zal ik alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat. Er staat een dik parcours, het gaat pittig genoeg zijn. En je bent altijd zo goed als je laatste rondje.”

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)