SOPHIE HORN : ‘WE ZIJN VEEL MEER DAN ALLEEN EEN TV-ZENDER’

CSI Twente live bij Horse and Country

Sophie Horn met Wilandro 3 van Annelies Vorsselmans.

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De wereldwijd populaire Engelse zender, goed voor een bereik van 900.000 tot een miljoen bezoekers per maand, is met de organisatie een meerjarig contract van voorlopig drie jaar overeengekomen.

Sophie Horn, sinds april 2021 marketing manager Europa, is blij dat Horse and Country ook in Nederland een sterke groei doormaakt. De dochter van voormalig bondscoach Hans Horn: “Vorig jaar was Indoor Friesland ons eerste grote exclusieve evenement hier. Dat is heel positief verlopen. Daarvoor deden we onder meer van het CHIO Rotterdam, The Dutch Masters en Jumping Amsterdam al verslag via de app of de zender. We doen ook veel aan eventing, zoals in Luhmühlen en Pau.”

Vooral mediapartner
Horse and Country beoogt echter veel meer te zijn dan alleen een tv-zender over paardensport en wat daarmee verband houdt. Sophie Horn: “We willen vooral graag een mediapartner zijn voor de evenementen en dus verder gaan dan alleen streamen. Ons programma-aanbod bestaat uit vier takken: behalve sport ook documentaires, entertainment en training en learning. Bijvoorbeeld Jeroen Dubbeldam en Anky van Grunsven verzorgen masterclasses. De zender is in Nederland te zien op onder meer Caiway en Ziggo en in Belgie bij bijvoorbeeld Telenet.

In Geesteren wordt een speciale studio ingericht en is er een riders lounge, van waaruit het evenement op het Erve Maathuis vanuit verschillende [perspectieven wordt belicht. “En we doen challenges met bezoekers. We willen ze er zoveel mogelijk bij betrekken.”

Altijd een droom
De 38-jarige Sophie Horn groeide in Oud-Ootmarsum op Stal De Wiemselbach op met topruiters als Jos Lansink en Jeroen Dubbeldam om zich heen. Zelf reed ze, ondertussen moeder van haar driejarige zoontje Julian, actief tot haar dertigste. “Rijden was altijd wel een droom voor mij, maar ik was niet goed genoeg en heb het de laatste jaren op een laag pitje gezet. Wel kom ik nog vaak bij Jeroen en zijn vriendin Annelies Vorsselmans.”

Voor belangstellenden biedt Horse and Country in de maand juni een korting van 15 procent aan op jaarabonnementen.

Voor meer info, zie www.horseandcountry.tv

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)