MET BRUINE RUIN CARTHAGENO IN CCI3-S TIJDENS HIPPISCH FESTIJN

Zilver Nina Hut bij NK Varsseveld

Foto Nina Hut met Carthageno © Ashley Claus.

VARSSEVELD – Nina Hut pakte dit weekend zilver bij het NK eventing in het CCI3-S tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De amazone uit Rijssen bleef daarmee op één na al haar concurrenten voor.
Met haar twaalf jaar oude bruine ruin Carthageno (v. Chelltago Z) kon ze alleen niet op tegen kampioene Willemina van der Goes-Petter met Ekino. Het brons was voor Claire van Riel met Condex.

“Het was fijn om na het zware en voor ons succesvolle EK voor landelijke ruiters in Zweden weer even een cross te rijden”, aldus Nina Hut. “Ik moest er wel even weer inkomen. Nadat de dressuur niet best ging, was het springen redelijk en de cross heel goed. Het NK in Varsseveld loopt nooit volgens de verwachtingen. Het is nooit vooral een dressuurwedstrijd, dat maakt het ook mooi. Je weet dat je nog ver kunt komen als je een goede cross rijdt.”

In Carthageno heeft ze een paard, dat zich het meest thuis voelt in het terrein. “Hij kan ontzettend hard lopen. De cross ligt ons gewoon. Ons toptempo is misschien nog niet eens bijzonder, maar ik hoef niet zoveel te schakelen met Cootje. Sommigen vonden de bodem wat zwaar, maar ik vond het juist heel fijn om erop te rijden.”

Begin dit jaar sloot ze niet uit over een kleine twee weken te starten in de Military Boekelo-Enschede. “Maar daar is de dressuur nog veel lastiger met allerlei vliegende wissels. Daar moet ik nog maar even op studeren. Hopelijk lukt het volgend jaar.”

Jordy Wilken
Jordy Wilken greep in een veld van 63 deelnemers een niveautje lager net naast een plek in de top tien in het NK CCI2-S. Hij werd elfde met de zeventienjarige bruine ruin Curaçao (v. Ramiro B). Met zijn  tweede paard MBI Annefields Annabell (v. Quantino) eindigde Wilken als 36ste. Die klassering was wel goed voor brons in het NK voor zesjarige paarden, waarnaar vier combinaties een gooi deden. Janneke Boonzaaijer won met Moreno Grove.
 

Meer Eventing

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)