TWENTSE ORGANISATIE HEEFT CONCURRENTIE UIT ZWITSERLAND EN ITALIË 

Boekelo kandidaat voor EK eventing

Foto Merel Blom met Ceda © Ashley Claus

BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’ zijn het Zwitserse Avanches en het Italiaanse Montelibretti.

De titelstrijd werd eerder door de internationale paardensportfederatie FEI van de agenda gehaald, onder meer omdat de Olympische Spelen een jaar werden uitgesteld. Mede op voorspraak van topruiter Michael Jung en vanuit de discipline eventing werd het evenement toch weer opgevoerd, ook al omdat de Europese kampioenschappen voor het springen (Riesenbeck) en de dressuur (Aken) wel werden toegewezen.

Voorzitter Robert Zandstra nuanceert in een reactie de kandidatuur van Boekelo voor het EK nog wel. “Toen het bericht van de FEI kwam dat er alsnog een bidprocedure zou worden gestart, was dat voor ons aanleiding ons kandidaat te stellen. Maar het is wel zo dat we nog volop bezig zijn of we dat uiteindelijk ook daadwerkelijk doen. We hebben onze interesse kenbaar gemaakt, maar hebben nog wel een aantal weken nodig om tot een definitief format te komen. Daarvoor hebben we tot 1 maart de kans. Dan kunnen we zeggen of we er inderdaad voor gaan. Zo ja, dan gaan we vanaf dat moment ook druk bezig met onze campagne.”

Sportieve handschoen
“Het is heel veel fijn dat de eventingsport met een EK toch deze aandacht krijgt en we vinden het als topevenement in Nederland ook onze plicht daarover na te denken. We pakken de sportieve handschoen op. Maar we hebben de steiger nog niet staan, dat moet net als bij de andere twee kandidaten in een heel korte tijd gebeuren.”

In 2001 was Military Boekelo-Enschede al eens kandidaat voor de organisatie van het EK en twee jaar geleden gaf het samen met het CSI Twente de intentie af om de EK’s in de disciplines springen, dressuur, eventing en mennen, alsmede de paralympische paardensport op Twentse bodem te houden. In beide gevallen bleek nationaal daarvoor het draagvlak te gering.

Meer Eventing

»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)
»
BOEKELO - De 51ste editie van Military Boekelo-Enschede, die van 6 tot en met 9 oktober wordt gehouden, heeft een deelnemersveld om van te... (28-09-2022)
»
BOEKELO – Na een zinderende ontknoping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de... (10-10-2021)
»
BOEKELO – Met twaalf foutloze combinaties binnen de tijd werd tijdens de crosscountry van de 49ste editie van Military Boekelo-Enschede een hogere... (09-10-2021)
»
BOEKELO – De Military Boekelo-Enschede krijgt een ongekend spannende apotheose. Na de crosscountry staan liefst zes combinaties met het afsluitende... (09-10-2021)
»
BOEKELO – De Fransman Benjamin Massie vertrok zaterdag om 11.00 uur met Climaine de Cacao als eerste starter vertrokken voor de crosscountry van de... (09-10-2021)
»
BOEKELO - In de vijftig jaar van Military Boekelo-Enschede namen slechts twaalf Twentse ruiters deel. De laatste van hen was Madeleiner Brugman in... (08-10-2021)
»
BOEKELO - Dé verrassing van de tweede dressuurdag tijdens Military Boekelo-Enschede kwam vrijdag van de 49-jarige Willemina van der Goes-Petter. De... (08-10-2021)
»
BOEKELO – Edith Howard, in het verleden jarenlang wedstrijdsecretaresse van Military Boekelo-Enschede, had donderdag een leuke verrassing in petto... (08-10-2021)