TWENTSE ORGANISATIE HEEFT CONCURRENTIE UIT ZWITSERLAND EN ITALIË 

Boekelo kandidaat voor EK eventing

Foto Merel Blom met Ceda © Ashley Claus

BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’ zijn het Zwitserse Avanches en het Italiaanse Montelibretti.

De titelstrijd werd eerder door de internationale paardensportfederatie FEI van de agenda gehaald, onder meer omdat de Olympische Spelen een jaar werden uitgesteld. Mede op voorspraak van topruiter Michael Jung en vanuit de discipline eventing werd het evenement toch weer opgevoerd, ook al omdat de Europese kampioenschappen voor het springen (Riesenbeck) en de dressuur (Aken) wel werden toegewezen.

Voorzitter Robert Zandstra nuanceert in een reactie de kandidatuur van Boekelo voor het EK nog wel. “Toen het bericht van de FEI kwam dat er alsnog een bidprocedure zou worden gestart, was dat voor ons aanleiding ons kandidaat te stellen. Maar het is wel zo dat we nog volop bezig zijn of we dat uiteindelijk ook daadwerkelijk doen. We hebben onze interesse kenbaar gemaakt, maar hebben nog wel een aantal weken nodig om tot een definitief format te komen. Daarvoor hebben we tot 1 maart de kans. Dan kunnen we zeggen of we er inderdaad voor gaan. Zo ja, dan gaan we vanaf dat moment ook druk bezig met onze campagne.”

Sportieve handschoen
“Het is heel veel fijn dat de eventingsport met een EK toch deze aandacht krijgt en we vinden het als topevenement in Nederland ook onze plicht daarover na te denken. We pakken de sportieve handschoen op. Maar we hebben de steiger nog niet staan, dat moet net als bij de andere twee kandidaten in een heel korte tijd gebeuren.”

In 2001 was Military Boekelo-Enschede al eens kandidaat voor de organisatie van het EK en twee jaar geleden gaf het samen met het CSI Twente de intentie af om de EK’s in de disciplines springen, dressuur, eventing en mennen, alsmede de paralympische paardensport op Twentse bodem te houden. In beide gevallen bleek nationaal daarvoor het draagvlak te gering.

Meer Eventing

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
VARSSEVELD – Nina Hut pakte dit weekend zilver bij het NK eventing in het CCI3-S tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De amazone... (25-09-2023)
»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)