RONDETAFELGESPREK IN BOEKELO ALS AANZET VOOR BETERE STRUCTUUR IN ONS LAND

Eerste steen voor toekomst eventing

Foto Sanne de Jong met Enjoy © Libby Law Photography

BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil de organisatie van Military Boekelo-Enschede bereiken met het organiseren van deze bijeenkomst waarvoor een gemêleerde groep stakeholders van deze discipline is uitgenodigd.

Voorzitter Robert Zandstra legt uit: “Het is best verwonderlijk dat in een tak van sport, waarin Nederland al vele jaren mondiaal gezien een zeer bescheiden rol speelt, wij een internationale topwedstrijd kennen als de Military Boekelo-Enschede. Niet alleen komen al decennia lang internationale topcombinaties naar Twente, op zaterdag wordt het coulisselandschap rond Boekelo ook overstroomd door tienduizenden bezoekers.”

Parel aan de kroon
Hij vervolgt: “Dat houdt voor mij in dat deze parel aan de kroon van de hippische sport ook voor Nederlandse combinaties veel meer potentie heeft dan uit resultaten op internationale kampioenschappen blijkt. Er ligt een handschoen en die wij met deze bijeenkomst gaan oppakken.”

Om die reden wordt in samenwerking met sponsor Shane Eshuis de meeting op 7 oktober gehouden. “Wij hebben daarvoor een grote groep mensen uitgenodigd, die direct dan wel indirect bij de eventingsport is betrokken. Ik zie dat vanuit de KNHS activiteiten worden ondernomen. Daarnaast zijn er particuliere initiatieven en ook commerciële teams onderkennen deze ontwikkeling. De samenhang lijkt echter te ontbreken. Nodig zijn een breed gedragen visie, een plan van aanpak alsmede funding. Maar deze zijn momenteel onvoldoende geborgd om aan een solide toekomst voor eventing en evenementen te kunnen bouwen.”

Robert Zandstra stelt zich voor vanuit diverse invalshoeken met de aanwezigen de huidige positieve acties te benoemen en tegelijk nieuwe kansen te  creëren. “Samen het gesprek aangaan met als doel enerzijds een gezamenlijk visie neer te leggen, maar ook voor een steviger fundament onder wedstrijden te zorgen. Ook dat is noodzakelijk, want dit jaar werden we zeer nadrukkelijk geconfronteerd met wedstrijden die om diverse redenen geen doorgang konden vinden. Daardoor kregen talentvolle combinaties te weinig kansen om zich door te ontwikkelen.”

Kartrekkers en bedrijfsleven
“We zijn er van overtuigd dat wij op deze bijeenkomst niet alleen kartrekkers vinden, maar zullen ook het op deze bijeenkomst aanwezige bedrijfsleven mee krijgen in onze plannen en gedachten. Het ultieme doel van deze bijeenkomst is het leggen van een eerste steen onder een degelijke structuur voor de eventingsport richting de Olympische Spelen van 2028”, besluit Zandstra.

Het rondetafelgesprek heeft plaats op 7 oktober om 16.00 uur in de bestuurslounge van het CCI  Boekelo op het hoofdterrein.

Meer Eventing

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
VARSSEVELD – Nina Hut pakte dit weekend zilver bij het NK eventing in het CCI3-S tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De amazone... (25-09-2023)
»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)