SNELSTE IN TWEEDE SELECTIERONDE VOOR FINALE PLASMAMADE TWENTECUP

Pascalle Donders overtuigt in Delden

Pascalle Donders met Just Say Yes

AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de tweede selectieronde voor de finale van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup. Met Just Say Yes was ze over 1,30 meter ook rapper dan Elike Morsink met Dakina II over 1,35 meter.

"Alles paste mooi", aldus een uiteraard zeer tevreden Pascalle Donders na haar voortreffelijke rondje met de achtjarige merrie v. Zafall VDL. Het achttienjarige talent uit Mander groeide thuis met de paplepel op met de paardensport. Vader Pascal was jarenlang actief als vierspanrijder, maar stopte daarmee toen zijn dochter zich twee jaar geleden specialiseerde als amazone te paard. "Daarvoor heb ik drie jaar lang zowel met pony's als met paarden gereden. Nu helpt hij mij op concours, is mijn zus Nanique groom en zorgt mama dat het thuis op stal goed loopt."

Ze wil graag verder in de paardensport. "Natuurlijk hoop ik heel ver te komen als amazone, maar ik doe er voorlopig toch het liefst iets naast om wat achter de hand te hebben."
Voor de finale in Saasveld heeft ze nog niet ingeschreven, maar dat gaat ze zeker nog doen.
En zaterdag 3 december kan ze dan zomaar een belangrijke rol gaan spelen...

Indy ten  Hag
Achter Pascalle Donders legde Indy ten Hag met Jackpot op 1,19 seconde beslag op de tweede plek over 1,30 meter met twee fasen. Vader Erik ten Hag, als trainer van Manchester United genietend van de winterstop, zag het vanaf de kant goedkeurend aan. Wouter Hermelink met Katharina EB, Frank Schuttert met Wezenberg’s Justine en Lisa Everts eindigden op de posities drie tot en met vijf. 

Ze realiseerden stuk voor stuk een betere tijd dan Kim Bekhuis, die zich na de wedstrijd over 1,35 meter met Jojo Buitenzorg als tweede mocht opstellen voor de prijsuitreiking. Stijn Roelink met Joyride, Hessel Hoekstra met Kathleen WV en Lucas Porter met C Hunter maakten in die klasse de top vijf vol.

Esmée Nijland zegevierde over 1,20 meter met Kalineke. Ze was precies een halve seconde sneller dan Desiree Kemper met Lellebel en bijna een volle tel rapper dan Jarno Hesselink met Mister Medal.
Sanne Noordink schreef met Eberlina de proef over 1,10 meter op haar naam. Daphne Pouwels met Cortesa van de Padenborre Z en Judith Vermeulen-Vetker volgden op afstand als tweede en derde.

Finalewinst Iris Hakvoort
Iris Hakvoort won donderdag in Vragender de finale van de GMB-competitie voor vijfjarige paarden. Met de hengst Stargos VDL (v. Stakkato Gold) troefde de amazone van Stal Wiefferink uit Wierden ‘plaatsgenoot’ Thijmen Vos op de hengst Maverick (v. Diamant de Semilly) met een verschil van iets minder dan een seconde af.
Coen Kerbert eindigde als negende met de merrie My Tomboy (v. Grandorado).

Meer Springen

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)
DEN BOSCH - Al enkele weken werd de hengst Grandorado TN NOP uitgeroepen tot Springpaard van het Jaar 2022. Dat maakte de officiële huldiging... (03-02-2023)
AMBT DELDEN – Amazones deelden woensdagmiddag de lakens uit in de hoofrubriek over 1,35 meter met twee fasen op de eerste springdag van Indoor Ambt-... (02-02-2023)
AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)