IERSE RUITER VERRUILT STAL FAMILIE VISCAAL NA TIEN JAAR VOOR DIE VAN BART HASELBEKKE

Nieuwe uitdaging voor Conor Drain

Conor Drain op Imagine.

ALBERGEN – Conor Drain heeft na tien jaar Stal Het Dikkerbos van Conny en Joy Viscaal in Albergen verlaten. De in Tubbergen woonachtige Ierse ruiter zet zijn loopbaan met onmiddellijke voort op stal bij Bart Haselbekke in Wierden.

“Het was een heel moeilijke beslissing voor mij”, zegt Conor Drain na het afsluiten van zijn periode in Albergen. Daar kon hij met steun van de begin januari overleden René Viscaal en zijn vrouw Conny tot op het hoogste wedstrijdniveau kon uitkomen. “Ik heb met hen tien superfijne jaren beleefd. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor. We hebben samen ook veel beleefd. Ik ben nu dertig en sta voor een  nieuwe uitdaging. Met Bart samen ga ik proberen de handel op te pakken en een beetje sport erbij te blijven doen. Op welk niveau dat zal zijn, is afwachten. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar hoop natuurlijk dat we succesvol zijn.”

Stallen in Daarle
Bart Haselbekke (rechts op foto van Kiek4Fun) voegt eraan toe: “Deze week nemen we tien stallen in gebruik bij Henri Stegeman en Hilde Woudstra in Daarle. Die huren we, omdat er in Wierden te weinig stalruimte is voor de veertig paarden onder het zadel die we hebben. Conor is al jaren een goede vriend van me en we hopen mede door zijn prima connecties met onder meer Ierland onze handel te kunnen uitbreiden. Conor zal daarvoor in de basis eerst een stapje terug moeten doen. Maar als de kans zich voordoet zal hij zeker weer hoger gaan rijden. Hij is een prima ruiter en dus een mooie verrijking voor onze stal. Hij krijgt acht tot tien paarden te rijden tussen de vier en tien jaar die direct inzetbaar zijn en daar zit ook wel een paard bij, waarmee hij in elk geval naar twee- en drie sterren Grand Prix’ kan.”

Conor Drain is de vierde stalruiter bij Bart Haselbekke, voor wie ook Amke Bekhuis, de Canadese Asia Brown en Koen Westendorp actief zijn.

Succesvolle samenwerking
Conny Viscaal gaat op zoek naar een nieuw stalruiter. De amazones Tania van Leeuwen en Anne Busscher rijden voorlopig de paarden op stal, tot een opvolger voor de 30-jarige Conor Drain is gevonden. Ze kijkt terug op een succesvolle samenwerking met de Ier. “Nadat hij naar Nederland kwam, zat eerst een tijdje bij Angelique Hoorn en vervolgens een jaar in Duitsland. Conor heeft alle wedstrijden gereden, van het laagste tot het hoogste niveau. Hoogtepunten waren zijn deelname met Imagine aan de Rolex Grand Prix in Den Bosch over 1,60 meter en de landenwedstrijden met Ierland in Drammen (Noorwegen) en Deauville (Frankrijk). We zijn dankbaar voor de mooie jaren die we samen mochten beleven en wensen Conor voor de toekomst alle geluk van de wereld toe.”

Zowel volgens Conor Drain als Conny Viscaal staat het recente vertrek van topschimmel Imagine naar talent Kim Emmen volledig los van het afscheid van de ruiter van Stal Het Dikkersbos in Albergen.

Meer Schröder Masterclass

»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)
»
De rol van parcoursbouwer bij de Schröder Masterclass wordt al een jaar of vijf vertolkt door Benjo Plegt. Op de Langevener rust de schone taak voor... (17-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
Om bekendheid te genereren voor een evenement is een goede pr via vooral de social media steeds meer van belang. Bij de Schröder Masterclass is de... (16-08-2023)
»
De Heeren van Aemstel Band gaat er zaterdag 19 augustus ongetwijfeld voor zorgen dat het dak er (figuurlijk) af gaat in de grote feesttent naast ‘t... (15-08-2023)
»
Milou en Nienke Vlaskamp zijn beiden behoorlijk druk met hun studie. Maar na hun eerste gezamenlijke optreden tijdens de strijd om de Ladies Cup in... (15-08-2023)
»
Zoe Osterhoff voorkwam vorig jaar dat Gerco Schröder eindelijk in de voetsporen kon treden van zijn broers Ben en Wim, die respectievelijk in 2000 en... (14-08-2023)
»
Titelverdedigster Zoe Osterhoff krijgt dinsdag 22 augustus tijdens de 22ste editie van de Schröder Masterclass met geduchte tegenstanders van doen. ... (14-08-2023)
»
TUBBERGEN – Het scheelde dinsdagavond niet veel of Gerco Schröder had tijdens de 21ste editie van de Schröder Masterclass eindelijk zijn eerste zege... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – Een van de interessante deelnemers aan de 21ste editie van de Schröder Masterclass is dinsdagavond de Engelse amazone Jodie McAteer. Net... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
»
TUBBERGEN - De maandagavond van de Schröder Masterclass is ingeruimd voor de Golden Oldies, de ruiters en amazones van veertig jaar en ouder.... (12-08-2022)
»
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
»
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
»
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
»
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)