SPECTACULAIRE EERSTE DAG VAN SCHRÖDER MASTERCLASS

Vooral de avond van Anne-Lotte Tijhuis

Het podium van de Ladies Cup. Vanaf links Eva Geers en Bo Oude Nijhuis, Jet Gerridzen en Anne-Lotte Tijhuis en Brit Weusthof en Maud Wiefferink.

TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de hoogtesprong en zegevierde samen met Jet Gerridzen in de razend spannende wedstrijd om de Ladies Cup.

Samen met Jet Gerridzen is ze er al vanaf de eerste editie van de Ladies Cup bij. En samen vormen ze ook nog altijd hetzelfde team. Zaterdag verbeterden ze hun beste resultaat tot nu toe, een tweede plek, door met het Team HOH de eerste prijs op te eisen. Met een ballonvaart als mooie premie. Tot vreugde ook van Jet Gerridzen, die net als Anne-Lotte Tijhuis erg kan genieten van de sfeer op het Tubbergse kerkplein. “Het is die combinatie van een wedstrijd met meerdere ronden en van die gezelligheid en van dit samen doen, wat het zo leuk maakt.”
Allebei zijn ze momenteel vooral actief met het opleiden van jonge paarden. Jet Gerridzen doet dat vier halve dagen per week op stal bij Robert Vos in Wierden. 

De tweede plaats was voor Eva Geers en Bo Oude Nijhuis van Team Plus Minus, de enige andere combinatie dit in de barrage foutloos bleef maar ruim twee seconden meer nodig had. Als derde mochten Brit Weusthof en Maud Wiefferink van de Weuwie’s plaats nemen op het podium. Ze noteerden de snelste tijd, maar een springfout voorkwam dat ze met de winst aan de haal gingen.

Vallen en opstaan
Voor Anne-Lotte Tijhuis werd het een avond van vallen en weer opstaan. Lachend: “Letterlijk genomen kun je dat wel zeggen ja.” In de laatste ronde, toen tijdens de hoogtesprong de uit strobalen opgetrokken muur een hoogte van 1,90 meter had bereikt, viel ze van haar paard Guapo Guidam en maakte ze een duik in de zandbak. Het vormde geen beletsel om ongedeerd de tweede prijs in ontvangst te mogen nemen achter de winnende Duitser Paul Ripploh, die de hoogte als enige overwon met Gironimo.

Hoogte niet nieuw
Voor Anne-Lotte Tijhuis was de hoogte van de hindernis niet nieuw. “Vier jaar geleden ging ik foutloos over twee meter en maakte ik een fout over 2,15 meter. Er zit wel meer spanning op dan bij een gewoon concours. Je moet er ook wel een paard voor hebben. Mijn ruin kan het wel aan. Voor de Ladies Cup had ik eigenlijk geen paard, maar ik kon de schimmel Zingaro gelukkig even lenen van Dennis Peters.”

Rob Scherphof moest genoegen nemen met de derde plaats. De vierde deelnemer, de pas dertienjarige Rens Grootelaar, kende een moeilijke start. Maar hij knokte zich knap verder in de wedstrijd. De moedige strijder moest wel als eerste afhaken, maar kreeg terecht volop applaus mee van het enthousiaste publiek.

Meer Schröder Masterclass

»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)
»
De rol van parcoursbouwer bij de Schröder Masterclass wordt al een jaar of vijf vertolkt door Benjo Plegt. Op de Langevener rust de schone taak voor... (17-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
Om bekendheid te genereren voor een evenement is een goede pr via vooral de social media steeds meer van belang. Bij de Schröder Masterclass is de... (16-08-2023)
»
De Heeren van Aemstel Band gaat er zaterdag 19 augustus ongetwijfeld voor zorgen dat het dak er (figuurlijk) af gaat in de grote feesttent naast ‘t... (15-08-2023)
»
Milou en Nienke Vlaskamp zijn beiden behoorlijk druk met hun studie. Maar na hun eerste gezamenlijke optreden tijdens de strijd om de Ladies Cup in... (15-08-2023)
»
Zoe Osterhoff voorkwam vorig jaar dat Gerco Schröder eindelijk in de voetsporen kon treden van zijn broers Ben en Wim, die respectievelijk in 2000 en... (14-08-2023)
»
Titelverdedigster Zoe Osterhoff krijgt dinsdag 22 augustus tijdens de 22ste editie van de Schröder Masterclass met geduchte tegenstanders van doen. ... (14-08-2023)
»
TUBBERGEN – Het scheelde dinsdagavond niet veel of Gerco Schröder had tijdens de 21ste editie van de Schröder Masterclass eindelijk zijn eerste zege... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – Een van de interessante deelnemers aan de 21ste editie van de Schröder Masterclass is dinsdagavond de Engelse amazone Jodie McAteer. Net... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN - De maandagavond van de Schröder Masterclass is ingeruimd voor de Golden Oldies, de ruiters en amazones van veertig jaar en ouder.... (12-08-2022)
»
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
»
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
»
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
»
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)