VIER DAGEN PAARDENSPORT IN VOLLE BREEDTE OP KERKPLEIN TUBBERGEN

Schröder Masterclass weer op agenda

Eric ten Cate -in 2015, 2016 en 2017 winnaar met Blue Sky- is ongetwijfeld weer een van de kanshebbers op de zege.

TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer een feest voor de paardenliefhebber te realiseren.
 

Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 augustus mogen bezoekers weer rekenen op prachtige wedstrijden en shows in een sfeervolle ambiance. De organisatie van de Schröder Masterclass is alweer enkele maanden bezig om een gevarieerd en vermakelijk programma neer te zetten. Het concept staat bekend om de mooie mix van alle facetten van de paardensport. Zo gaan ponyruiters de strijd met elkaar aan om een van de drie mountainbikes te winnen, kunnen de allerkleinsten kennismaken met de wedstrijdsport, wordt geprobeerd om een muur van houtvezelbalen te bedwingen, springen dames om de Ladies Cup en laten de ‘Golden Oldies’ zien dat je nog tot op late leeftijd om de prijzen mee kunt doen. 

Debutanten en topruiters
Traditioneel staat de laatste dinsdag van de bouwvak in het teken van het masterspringen. Hierbij wordt de kleine piste gevuld met zes hindernissen. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme, dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt zal bereiken. “De concourskalender zit bomvol, dus het is voor alle ruiters een beetje passen en meten om bij het Masterspringen aanwezig te zijn, maar we hebben weer een heel mooi deelnemersveld bij elkaar weten te krijgen”, vertelt Jort de Wit namens de organisatie.

Behalve de gevestigde namen hebben zich dit jaar ook een hoop debutanten gemeld. “Gaaf om te merken dat de Schröder Masterclass na twintig edities ook zo leeft bij de jongere generatie. Ze willen graag rijden voor zo’n bomvolle tribune”, aldus De Wit.

Bomvol entertainment
Tussen de spectaculaire wedstrijden in, wordt er ook gezorgd voor een interessant showprogramma bomvol entertainment. Nadat de laatste wedstrijdpaarden de piste hebben verlaten, kan de volumeknop omhoog. Zo worden alle avonden muzikaal omlijst door optredens van onder meer Q-Music - Het Foute Uur, 3XNIXX, de AccentFM  Roadshow en huis-DJ Gert Gijsbers. 

Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Net als voorgaande jaren wordt er een grote zittribune gebouwd om het centrumplein, zodat iedereen deze spannende strijd kan volgen. Alleen op zaterdag en dinsdag is voor de zittribune een kaartje nodig. Kaarten voor de zittribune op zaterdag kosten 5 euro, op dinsdag bedragen de kosten 10 euro. Kaarten voor de zittribune zijn online verkrijgbaar via www.schrodermasterclass.nl

Meer Schröder Masterclass

»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)
»
De rol van parcoursbouwer bij de Schröder Masterclass wordt al een jaar of vijf vertolkt door Benjo Plegt. Op de Langevener rust de schone taak voor... (17-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
Om bekendheid te genereren voor een evenement is een goede pr via vooral de social media steeds meer van belang. Bij de Schröder Masterclass is de... (16-08-2023)
»
De Heeren van Aemstel Band gaat er zaterdag 19 augustus ongetwijfeld voor zorgen dat het dak er (figuurlijk) af gaat in de grote feesttent naast ‘t... (15-08-2023)
»
Milou en Nienke Vlaskamp zijn beiden behoorlijk druk met hun studie. Maar na hun eerste gezamenlijke optreden tijdens de strijd om de Ladies Cup in... (15-08-2023)
»
Zoe Osterhoff voorkwam vorig jaar dat Gerco Schröder eindelijk in de voetsporen kon treden van zijn broers Ben en Wim, die respectievelijk in 2000 en... (14-08-2023)
»
Titelverdedigster Zoe Osterhoff krijgt dinsdag 22 augustus tijdens de 22ste editie van de Schröder Masterclass met geduchte tegenstanders van doen. ... (14-08-2023)
»
TUBBERGEN – Het scheelde dinsdagavond niet veel of Gerco Schröder had tijdens de 21ste editie van de Schröder Masterclass eindelijk zijn eerste zege... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – Een van de interessante deelnemers aan de 21ste editie van de Schröder Masterclass is dinsdagavond de Engelse amazone Jodie McAteer. Net... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
»
TUBBERGEN - De maandagavond van de Schröder Masterclass is ingeruimd voor de Golden Oldies, de ruiters en amazones van veertig jaar en ouder.... (12-08-2022)
»
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
»
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
»
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)