ZILVER VOOR BEAU POSTHUMUS, BRONS VOOR ADRIAAN SMEULDERS

Nationale titel Janneke Boonzaaijer

Janneke Boonzaaijer met Bouncer

BOEKELO – Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks twee springfouten en 3,2 strafseconde vanwege het overschrijden van de toegestane tijd met haar paard Bouncer op kop in de nationale titelstrijd.

In het individuele eindklassement eindigde de nieuwe nationaal kampioene als 37ste. Na het zeker stellen van het kampioenschap werd Janneke Boonzaaijer overmand door emoties. “Omdat het zo vaak niet lukt”, was haar eerste reactie.

"Ik deed hier voor de tweede keer mee in Boekelo en had het al leuk gevonden als ik goed aan de finish was gekomen. Heel stiekem hoopte ik op een podiumplek. Misschien was dat wel wat voorbarig, maar ik houd van voorbarige uitdagingen. Dit was pas mijn eerste lange vier ster. Ik ben ongelooflijk blij. De cross rijden was ook heel gaaf. Het was bijna of je in Tokyo aan de Olympische Spelen meedeed. Met zoveel toeschouwers aan de kant rijd je ook nog meer onder druk. Super dat het dan zo afloopt.”

Realisme en doorzettingsvermogen zijn prima eigenschappen van de nieuwe kampioene, die Tim Lips met Lady Chin van het Moerven Z opvolgt. “Individueel is mijn klassering natuurlijk gewoon niet goed genoeg. Maar het is wel mijn doel ooit de wereldtop te halen. Ik weet dat het erin zit en zal niet stoppen voor ik zover ben.”

Ze weet dat het stapje voor stapje moet gebeuren. Zeker ook met het Nederlands team. "Daarvoor is het realistischer om aan de Spelen van 2028 in Los Angeles te denken dan aan die van Parijs over twee jaar. Frankrijk moeten we vooral gebeuren om ervaring te doen."

Debutante Beau Posthumus bleef niet ver achter bij Boonzaaijer en legde met Smokie beslag op het zilver in het NK. Het brons was voor Adriaan Smeulders, de nestor van het kampioenschap, met Ekow. In het eindklassement belandden ze op de plekken 38 en 48. Stephan Hazeleger werd 52ste met James Bond en Sanne de Jong sloot de rij met Jersey MBF NOP op de 53ste positie.  

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto midden: Een dolgelukkige Janneke Boonzaaijer met de eerder als jachtpaard actieve Bouncer tijdens haar ereronde. Foto © Ashley Claus.
Onder: Team Boonzaaijer viert de overwinning.


 

Meer Military Boekelo

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen op een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. (28-09-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)
»
BOEKELO - De 51ste editie van Military Boekelo-Enschede, die van 6 tot en met 9 oktober wordt gehouden, heeft een deelnemersveld om van te... (28-09-2022)
»
BOEKELO – Na een zinderende ontknoping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de... (10-10-2021)