Brugman met drie paarden in B-kader

DELDENERBROEK - Madeleine Brugman is dit seizoen met drie paarden opgenomen in het nationale B-kader eventing. Voor Sundancer en Lost for Words betekent dat een stapje terug, voor Katmandu een promotie. De amazone uit Deldenerbroek vindt die ontwikkeling niet meer dan logisch. "Naar het WK Kentucky wil ik niet en dan ligt het voor de hand dat de bondscoach anderen in het A-kader opneemt.  

Brugman, die zich in de herfst van 2009 op het laatste moment terugtrok van het EK in Fontainebleau, laat de Wereldspelen om twee redenen aan zich voorbij gaan. "Het is me te ver weg voor mijn paarden. Bovendien wil ik me dit seizoen vooral concentreren op wedstrijden op drie sterrenniveau. Daar moet ik wat meer comfortabel in worden. Waarschijnlijk ga ik om die reden in mei of juni nog een paar weken naar Chris Bartle in Engeland om aan mijn crossvaardigheden te werken. Ik richt me op het EK van 2011 in Luhmuhlen. Dat is mooi dichtbij en altijd een fijne wedstrijd. Sunny heeft daar zelfsd al eens gewonnen, toen het nog een evenement op twee sterrenniveau was. De wedstrijden van twee sterren gaan ons inmiddels vrij gemakkelijk af, we moeten nu een stapje hoger. Ik zal ongetwijfeld eerst wel weer een paar keer op mijn snuit vallen, dat was vroeger met de twee sterren ook zo. Maar aan het eind van het jaar hoop ik ook in die drie sterrencrosses wat comfortabeler rond te rijden."

De eventingruiters pakken het onder leiding van bondscoach Martin Lips serieus aan. Binnenkort starten de combinaties met extra trainingen waarbij ze les krijgen van niemand minder dan Anky van Grunsven en Rob Ehrens.

Voor het komende seizoen heeft alleen Tim Lips een kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Kentucky op zak. De blik van de rest van de topruiters is vooral gericht op het EK in Luhmuhlen van 2011. Uiteraard staan er dit jaar wel diverse andere internationale evenementen op het programma.
Het A-kader senioren bestaat uit Anouk van Gerven (Eye Catcher), Raf Kooremans (Vadrouille en Solo en Cavalor Telstar), Tim Lips (Concrex Oncarlos en Van Schijndel’s Concrex Owaola) en Iris Pemen met Roosje.

Foto Madeleine Brugman van Jeffrey Pardoen

Meer Eventing

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
VARSSEVELD – Nina Hut pakte dit weekend zilver bij het NK eventing in het CCI3-S tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De amazone... (25-09-2023)
»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)