Z-ruiters domineren in barrage

WIERDEN - Vier combinaties uit de klasse Z en een uit de klasse ZZ vormden zaterdagavond het vijftal dat zich na de klassieke rubriek met barrage plaatste voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup. Ellen Zwijnenberg ging met Boeve's Boulogne (foto) in de Z Amke Bekhuis met Diva, Rom Vermunt met Bo en Annet Willems met Interline H vooraf. Steven Veldhuis reed zich als snelste ZZ-ruiter met Zjuliana Fairy V als nummer vijf naar de eindstrijd.    

Het was een mooie triomf voor Ellen Zwijnenberg. De amazone uit Raalte oogde niet sneller dan de voor haar gestarte Amke Bekhuis met Diva, maar dat bleek door de machtige tred van Boulogne gezichtsbedrog. Aan de finish was ze precies een halve seconde sneller dan de jonge Langeveense.

"Boulogne galoppeert wel lekker door", bevestigt Ellen Zwijnenberg. "Zelf wilde ik er wel voor gaan, maar zonder alle ricico's te nemen. Daarom heb ik er ook voor gekozen de dubbelsprong in de barrage buitenom aan te rijden,waardoor we mooi in één tempo door konden. Boulogne is nog maar zes, maar een heel meewerkend en voorzichtig paard. Ik heb hem nu anderhalf jaar te rijden en het gaat goed. Vorige week wonnen we ook al in de GMB-competitie. We zijn aardig in vorm. Vanaf het begin heb ik een klik met hem. Dat heb je of dat heb je niet, maar met hem heb ik die juist wel. De overwinning is mooi, zeker zo fijn is het dat we ons hebben geplaatst voor de finale van de Twente Cup. Daar doe je het allemaal toch een beetje voor."

Steven Veldhuis was maar wat blij mee met zijn dubbele succes, winst in de ZZ en plaatsing voor Enschede: "Zjuliana heeft een prima outdoorseizoen gehad, maar bij de eerste wedstrijd binnen in Lonneker was ze wat bang en een beetje van slag. Daarom heb ik haar een paar keer in de M gestart en dat heeft geholpen. Het liep vandaag lekker. Vooral op de laatste hindernis gaf ze me een heel goed gevoel, ze ging daar lekker overheen. Dit zijn ook mooie parcoursen om kilometers te maken. Maar ik reed vandaag niet echt om me te kwalificeren voor de finale. Ik wilde gewoon lekker rijden. Het is mooi als je die twee dingen dan kunt combineren."

Ondertussen lijkt zijn topper Waletta een rentree nabij. "Na de Grote Prijs van Borken, waarin we tweede werden, was het kwakkelen. Dan weer een virusje, dan weer wat last van de hoef. Maar we zijn weer aan het rijden en hopelijk gaat het vanaf nu weer de goede kant op."

Meer Archief 2012 Twente Cup

»
WIERDEN – De Didamse Talessa de Jong bleek tijden het Kerstconcours voor ponies in manege De Vossenbos de enige in de klasse Z/ZZ die het zware... (29-12-2012)
»
ENSCHEDE - De pechduivel stelt er kennelijk een satanisch genoegen in Mark Schipper te achtervolgen. De in Hellendoorn geboren ruiter staat voorlopig... (17-12-2012)
»
ENSCHEDE - De dertigste editie van de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup is gewonnen door Rob Scherphof met zijn zevenjarige merrie Annebel (v... (07-12-2012)
»
ENSCHEDE - De strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup beleeft vrijdagavond in de Enschede Go Planet Expo Hall de ontknoping van de... (07-12-2012)
»
ENSCHEDE - Gert-Jan Bruggink en Rom Vermunt ontbreken donderdag 7 december in de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup... (29-11-2012)
»
SAASVELD - Veronique Morsink was zaterdagavond met Belina de sterkste in de klassieke rubriek met barrage van de kwalificatiewedstrijden in Saasveld... (17-11-2012)
»
SAASVELD - Lindy Stuivenberg was zaterdag de enige deelnemer in de klasse ZZ, die in de buurt kwam van de tijden die in de klasse Z op de klokken... (17-11-2012)
»
SAASVELD – Slechts vijf combinaties uit de klasse ZZ zijn erin geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto... (17-11-2012)
»
SAASVELD – Nog negen startplekken voor de finale zijn er zaterdag 17 november te verdelen, als in Saasveld de derde kwalificatiewedstrijd voor de... (12-11-2012)
»
WIERDEN - Twaalf amazones en zes ruiters zijn na de tweede kwalificatieronde al zeker van een plek in de finale van de strijd om de Riwald Recycling-... (04-11-2012)
»
WIERDEN - Lindy Stuivenberg met Zihowin, Nuri Dijks met Viasint, Angela ten Elshof met L Grafin II en Malou Oude Luttikhuis met Oberon 4 hebben zich... (03-11-2012)
»
WIERDEN – Manege De Vossenbos in Wierden is zaterdag vanaf 15.00 uur het decor van de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de... (02-11-2012)
»
LUTTENBERG - Femke Beljon heeft zzaterdag in Luttenberg de dressuurwedstrijden om het Gouden IJzer gewonnen. De amazone uit Raalte won met haar paard... (29-10-2012)
»
LONNEKER - Na eerder op de dag met Primeval Dejavu achtste te zijn geworden in de kwalificatie voor de Grote Prijs in het Duitse Rulle snelde Gert-... (05-10-2012)
»
LONNEKER - Voor Remco Been had al na de eerste rubriek van de strijd om de Riwald Recycling - Auto Haarhuis Twente Cup de vraag kunnen zijn: wie van... (05-10-2012)
»
GEESTEREN – Riwald Recycling en Auto Haarhuis zijn de nieuwe hoofdsponsors van de strijd om de Twente Cup springen voor paarden en pony’s.  De... (03-10-2012)
»
LONNEKER – De Twente Cup springen is dit najaar aan de dertigste editie toe. De competitie voor de landelijke springruiters in de klassen Z en ZZ... (08-09-2012)