Opvallende rol Chantal Regter

ARNSBERG – Chantal Regter vertolkte een opvallende rol tijdens het springconcours op twee sterrenniveau in het Duitse Arnsberg-Vosswinkel. De amazone uit Albergen won twee rubrieken en eindigde nog diverse keren in de prijzen. Ook Jeanette Corbeek en Dominique Roelofsen mochten zich eenmaal als eerste opstellen tijdens de prijsuitreiking.

Chantal Regter was twee keer de beste in de klasse M. Zaterdag triomfeerde ze met Lady Queen op een parcours, waarop ze met Zendo ook nog eens derde werd. Lia-Luise Aufrecht met Anton en Harrie Wiering met Hemmelhorst Hercules eindigden als vierde en vijfde. Een dag eerder won Regter al in dezelfde klasse met Willowy.

Succes in de klasse M was er zaterdag ook voor Dominique Roelofsen, die met Ardenta een rubriek naar haar hand zette. Gijs Mosman met Aline (zesde), Bjorn Egberink met Abies (zevende), Steven Veldhuis (achtste) en Tom Brinkman met Arthos R (negende) zorgden voor een goede Twentse inbreng.

Jeanette Corbeek was zaterdag weer eens onnavolgbaar met Katie-S in een van de rubrieken van de klassen S. Chantal Regter moest dit keer met Pina-Colada genoegen nemen met de derde positie en liet daarmee vriend Tom Brinkman met Voila net achter zich. Corbeek pakte met Warina ook nog de tiende stek.

In de rubriek voor amazones greep Pia-Luise Aufrecht met MCB Quintessa de vierde plaats mee. Regter werd vijfde met Aaragon, Caroline Müller zesde met Whistler.

In de Grote Prijs van Arnsberg van zondag legde Chantal Regter met haar tienjarige ruin Aragon (v. Ashari x Kolibri) beslag op de vierde positie. Vier van de vijf deelnemers in de barrage bleven zonder averij. Alois Pohlmann-Schweckhorst won het hoofdnummer met Carthagonit. Gert-Jan Bruggink met Cash Junior (elfde) en nogmaals Regter, nu met Chantal (zestiende), maakten een springfout in de basisomloop.

Een derde plaats was er voor Gert-Jan Bruggink met Primeval What Exclusive in een rubriek over twee fasen in de zwaarste klasse. Jeanette Corbeek haalde ook hier de tiende prijs af met Warina, Caroline Muller met Van Gogh de dertiende.

In een andere door Franke Sloothaak met Südwind gewonnen rubriek voor de klasse S eindigde Pia-Luise Aufrecht met Anton als tiende en met Juanita als dertiende. Chantal Regter noteerde met Lady Queen de negende plek.

Dominique Roelofsen pakte met Ardenta een van de tweede prijzen in de klasse M (‘Last Chance’). Willem Greve werd zevende met Acapulco Z, Jeanette Corbeek achtste met Million.

Vrijdag had Pohlmann-Schweckhorst ook al de hoofdprijs gegrepen in de klasse S. Hij kaapte de zege weg voor de neus van Gert-Jan Bruggink, die Venus naar de tweede positie stuurde. Zus Marleen werd vierde met Shannon, vriendin Pia-Luise Aufrecht tiende met MCB Quintessa.

Chantal Regter eiste met Lady Queen een tweede plaats op in een van de rubrieken voor de klasse M. Aufrecht bezette met Juanita de zevende en met Anton de achtste plaats, Marleen Bruggink met Primeval Tempation de tiende.

In een andere M-rubriek snelde Steven Veldhuis met Zingaro naar de derde prijs en werd Willem Greve met Caleno vierde. De laatste klassering was ook weggelegd voor Tom Brinkman, die in de derde rubriek van de dag in de klasse M Aguidam zadelde.

Foto Chantal Regter van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)