HESSEL HOEKSTRA BELOONT KNAPPE OPMARS MET ZILVER

Willem Greve herovert nationale titel

Het podium van het NK. Willem Greve geflankeerd door Hessel Hoekstra (links) en Jur Vfrieling.

DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de nationale titel springen na een adembenemende beslissende vierde manche. Met de dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) bleef hij in beide manches foutloos.

Hessel Hoekstra rukte op de slotdag met de tienjarige donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut) nog op van de negende naar de tweede plaats. Het brons was voor Jur Vrieling met Jourdain VDL. Bas van der Aa sloot met de dertien jaar oude vosruin Gaen (v. Quintago) zijn eerste NK prima af op de zevende positie.

Willem Greve hield in de laatste rit van de titelstrijd zijn hoofd knap koel, nadat hij van start ging in de wetenschap dat hij zich geen springfout kon permitteren. De na de eerste manche naar de vijfde plek opgerukte Hessel Hoekstra had zich namelijk enkele ritten voor hem op kop van de rangschikking gemeld na zijn tweede gave ronde in Deurne. Na Hoekstra hielden Bas van der Aa, Lars Kersten en Jur Vrieling de lei niet schoon, waarna het nog slechts de vraag was elke ruiter de hoofdprijs mee naar Twente zou nemen.

Eerste doel buiten
Maar Willem Greve presenteerde zich net als bijvoorbeeld in de Rolex Grand Prix van Rotterdam Highway TN NOP weer als de man die uitermate goed met druk kan omgaan. “Na een ongelooflijk winterseizoen was het NK het eerste doel buiten. Nu gaan we plannen richting zomer en moeten we goed naar de paarden luisteren en ze in hun kracht houden, zodat ze fit bli hopen dat ze in de zomer als het erom gaat wie naar Parijs mogen, in topvorm zijn. Maar we gaan eerst hiervan even genieten.”

“Winnen went nooit”, voegde de winnaar eraan toe. “Maar ik blijf er gewoon rustig onder, al is het nu alsof je Ronaldo en Messi met elkaar vergelijkt. Ik ben een zeer bevoorrecht mens om zulke paarden op stal te mogen hebben.” Grandorado toonde aan goed op weg te zijn naar de vorm, die hem voor zijn blessure kenmerkte. “Hoe hij zich weer ontwikkeld heeft, is geweldig. Maar ook met Pretty Woman van ‘t Paradijs ben ik heel blij.“

Forse sprong
Willem Greve was uiterst complimenteus over Hessel Hoekstra, die een forse sprong maakte en als beste ruiter van de zondag nog zilver won. “Hem heb ik vanaf zijn zestiende anderhalf jaar op stal gehad en bij Erik Wiefferink is hij enorm doorgegroeid. Ik ben supertrots op hem.”

Hoekstra zelf kon zijn geluk niet op. “Ik ben heel tevreden hoe Comthago zich goed bleef oprichten en strijden. Dit paard is nog niet zoveel gewend en had de tank ook wel een beetje leeg, maar bleef toch vechten. Misschien krijg ik hierdoor een kans om aan grotere concoursen mee te doen.”

Ook bondscoach Jos Lansink was lovend over het Twentse duo, dat goed was voor goud en zilver. Hij: "Het was alle dagen fantastische sport en er werd knap gereden. Ik heb genoten en ben heel blij dat Grandorado terug is op topniveau, dat heeft hij zeker laten zien. Het laatste rondje van Willem was zijn beste. Hessel heeft op kampioenschapsniveau gepresteerd en dat gold ook voor Jur. Het eerste drietal verdiende het ook gewoon op het podium te staan."

Jur Vrieling kon prima leven met zijn derde plek. "Willem was fenomenaal, dan maakt het niet uit of je tweede of derde wordt. Wel even jammer van die fout, maar Willem heeft verdiend gewonnen. Ik kan best blij zijn met deze medaille, want er waren kandidaten genoeg. Het is nog nooit gebeurd dat zoveel ruiters zo dicht bij elkaar zaten."

UITSLAGEN NK DEURNE

Onderste foto van Hessel Hoekstra met Comthago VDL © Ashley Claus. 

 

Meer Springen

»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)