EERSTE OVER 1,40 METER EN TWEEDE OVER 1,35 METER BIJ TCN JUMPING TOUR

Vincent Geerink de sterkste in Rijssen

Foto's Vincent Geerink met Gelster (boven) en Hessel Hoekstra met VDL Legodermus Pp © Dirja Veneberg.

RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed Vincent Geerink dinsdag goede zaken tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. 

Geerink bleef in de proef met de hoogste hindernissen Jasmin Seppälä met de negenjarige hengst Kerel van het Sterrenbos (v. Quasimodo vd Molendreef) voor , die als enige net als hij foutloos bleef. De derde positie was voor Wesley ter Harmsel met de vijftien jaar oude ruin Endvot EB (v. Wietvot). De ruiter uit Enter liep één tijdfout op.

Hessel Hoekstra
Over 1,35 meter moest Vincent Geerink zijn meerdere erkennen in Hessel Hoekstra met de tienjarige ruin Jayton (v. Ludwigs As). Jasmin Seppälä bezette de derde plek met de zevenjarige ruin Comme il Feu Z (v. Comme il Faut).

Frank Buitenhuis boekte een zege over 1,30 meter met de zevenjarige merrie Madonna (Apardi). Lang zag het ernaar uit dat Elisa van de Craats de tweede prijs mocht afhalen na haar optreden met de acht jaar oude ruin Charleston B Z (v. Corporal VDL). Maar als laatste starter passeerde Luciano Zandvliet haar nog met de zevenjarige merrie Mighty Breaker EB (v. Action Breaker). Jasmin Seppälä boekte nu een vierde stek met de pas zes jaar jonge merrie Nindita (v. Harley VDL). Hessel Hoekstra werd vijfde met de achtjarige ruin VDL Legodermus Pp (v. Harley VDL).

De rubriek over 1,20 meter werd een prooi voor Iza Venhoven met de vijfjarige ruin Comistrade Z (v. Comilfo Plus Z). Frank Buitenhuis was met de zevenjarige Maestro Cornet RT (v. Cornet Obolensky) de op een na snelste combinatie en de derde prijs werd afgehaald door Jasmin Seppälä met de eerder genoemde Indita.

Misja Fleischeuer trok met de zevenjarige ruin Qannan van t’Slamshof (v. Kannan) de winst naar zich toe in de eerste rubriek over 1,10 meter. Ashley Spiele-te Wierik ontpopte zich tot naaste concurrente met de pas vijf jaar jonge merrie Olivia (v. Starpower). De derde plaats was voor Reinske Anzarouti met de ook al vijfjarige Oilily Lady Msh (v. Impala Msh).
In de avonduren klasseerde Elike Morsink met respectievelijk de vijfjarige merrie Evita Z (v. Eldorado van de Zeshoek) en de twee jaar oudere merrie Hekina Z (v. Harley VDL) zich als eerste en derde positie en tekende Marie-Laure Pit met de tienjarige ruin Jethro-S (v. Spartacus) voor de tweede plek.

De overwinning in de klasse over 1,00 meter op stijl was in de ochtend voor Anne Dannenberg met de dertienjarige merrie Coco (v. Comme il Faut). Ze scoorde 80 punten. ’s Avonds had Sterre Wester met de zestienjarige routinier Deliver D (v. Lucky Boy) voldoende aan 68 punten voor de zege.
 

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)