Kringtitel Michel Groeneveld

SAASVELD - Michel Groeneveld veroverde zaterdag in Saasveld de springtitel van Kring Twente in de klasse Z. Met Meyboom’s Robben was Groeneveld na twee foutloze manches de snelste in de barrage. Hij hield Evelien Walkot met Shemara negentiende seconde achter zich, terwijl stalgenoot Vasco Campana met Meyboom’s Sanessa de derde plek opeiste. De plaatsen vier en vijf waren voor Job Huttenhuis met Aka en Jet Gerridzen met Todea Z.

“Het was best gezellig op stal”, gniffelde Michel Groeneveld, “we hebben er wel eentje op gedronken”. Het succes van De Meyboom met een eerste plaats voor hem en een derde voor Vasco Campana  gaf er alle reden toe. Michel Groeneveld pakte in mei van het vorig jaar de draad als ruiter weer op na een pauze van anderhalf jaar. “Ik was bezig met de fokkerij thuis en wilde mijn studie werktuigbouwkunde afmaken. Op zich ben ik de passie voor paarden echter nooit kwijtgeraakt. En rijden is voor mij ook erg gemakkelijk en laagdrempelig. Want ik stap de deur uit en heb alle faciliteiten bij de hand.  Bovendien heb ik in mijn werkgever Afmi, waar ik een fulltime baan heb, een betrokken sponsor die me ruimte geeft om met de paarden actief te zijn. Daar ben ik uiteraard erg blij mee.”

In Mariënheem deed Meyboom’s Robben het vorige week al naar behoren, maar kon Michel Groeneveld het optreden van de combinatie net niet met een mooi succesje belonen. “Nu was ik er niet helemaal op voorbereid dat ik zou scoren, maar het kringkampioenschap was hier in de buurt. Dus waarom zou ik het niet proberen? En hoewel het gevoel er aanvankelijk niet echt was, haalde ik toch de barrage. Toen vond ik dat er toch maar voor moest gaan. De laatste drie sprongen lette Robben goed op en nu had ik het geluk wel.”

Robben werd vorig jaar ook al kringkampioen onder het zadel bij Vasco Campana. De zoon van Padinus werd vervolgens een tijdje gereden door Michel’s jongere broer Robin die de wedstrijdsport tijdelijk vaarwel heeft gezegd. Het maakte de weg vrij voor Michel Groeneveld om Robben uit te brengen en dat leverde bij het NK outdoor in Ermelo al vrij snel bijna een vorstelijk succes op. “In de barrage van de klasse M reed ik de snelste tijd. Maar de laatste ging eraf, anders was ik kampioen geweest. Nu werd ik vijfde omdat er vier nullers waren. We gaan eerst nog naar de regiokampioenschappen in Balkbrug. Daar mag ik ook starten met de Verdi-nakomeling Chassagne in de klasse M. Die is zes. Daarna hoop ik bij NK indoor revanche te nemen voor die gemiste titel. Dat zou wat zijn.”

Vickey Helthuis had in de klasse ZZ weinig moeite om met Chappeau de titel te pakken. Hetzelfde gold voor Jeanette Corbeek met Redmill Bellenoir in de klasse M. Na twee ronden had ze alleen nog Angelique Schröder met Meyboom’s Balaton als concurrente over. Die moest in de beslissende omloop echter met een verschil van meer dan vijf seconden buigen voor de Hengelose. Veronique Morsink greep met Caravaggio met twee strafpunten de derde positie en achter haar eindigden Lotte Bels met Amar en Evelien Walkot met De Kid als vierde en vijfde.

Caily Oude Groeniger was de sterkste in de barrage van de klasse L. Met Queen Wg was ze meer dan vijf seconden sneller dan nummer twee Carolien Teggeler met Dandy Casall. Liza Tiebot palmde met Diva de derde stek in. Sven Peters was op de vierde plaats met Up to You sneller dan Caily Oude Groeniger, maar maakte onderweg een springfout. Hij werd daardoor vierde, net voor Nadieh Plegt met Duchesse Fortuna.

UITSLAGEN KAMPIOENSCHAPPEN KRING TWENTE

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)