Kort geding volgende week

TUBBERGEN - Volgens hippisch jurist mr, Schelstraete uit Tilburg zal het kort geding, dat het voor Gerco Schröder weer mogelijk moet maken met de paarden van Stal Eurocommerce in wedstrijden uit te komen, volgende week dienen bij de voorzieningenrechter in Zutphen. "We zijn wel weer in gesprek met de Rabobank, maar het ziet er naar uit dat we er opnieuw niet uit komen. Daarom zullen we de rechter vragen een voorziening te treffen, waardoor de paarden weer met de ruiters op concours kunnen."

Dat kort geding wordt overigens alsnog aangevraagd door Stal Eurocommerce en niet op persoonlijke titel door de ruiter uit Tubbergen. Schelstraete: "De eigenaar van de paarden heeft dezelfde belangen als Gerco. Het gaat erom dat de paarden weer wedstrijden moeten kunnen springen."

De bank legde beslag op 21 paarden van zijn failliete sponsor Eurocommerce en weigert de paspoorten voor de wedstrijden beschikbaar te stellen. Daardoor mist de tweevoudig winnaar van Olympisch zilver met Eurocommerce London in Londen al ongeveer een maand wedstrijdritme. Schröder zegt dat zijn loopbaan als topruiter daardoor grote schade oploopt. Rabobank kwam tot haar besluit omdat het nog circa 300 miljoen van Eurocommerce te vorderen heeft. Gerco Schröder is in de hele kwestie de partij die tussen wal en schip wordt fijngemalen. Hij kan geen kant op. Omdat hij geen wedstrijden rijdt, maakte hij een vrije val op de wereldranglijst waarop hij na de Spelen van Londen nog een plek in de top tien bezette.

Volgens advocaat Schelstraete pretendeert de Rabobank dat het als schuldeiser van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce ook recht heeft op vorderingen op de gelijknamige springstal in Lochem, voormalig dochter van het concern. De jurist: "Dat is al een tijd de discussie. Daarover loopt een bodemprocedure, maar die kan wel twee jaar duren. Door allerlei vervelende bijkomstigheden staan de paarden nu al een maand stil. We proberen die situatie te doorbreken, in het belang van de stal, de paarden en de ruiters. Maar het proces verloopt erg moeizaam. Vandaar dat we nu in gesprek zijn met de rechtbank om te kijken of we zo snel mogelijk een eind aan deze ongewenste situatie kunnen maken."

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)