Groots onthaal voor Gerco Schröder

TUBBERGEN - Gerco Schröder wachtte dinsdag een groots onthaal in zijn woonplaats Tubbergen. Omhangen met twee zilveren medailles van de Olympische Spelen in London was de jongste van de drie Schröder-broers het stralende middelpunt van een in alle opzichten geslaagde avond. De huldiging voor een menigte van enkele duizenden enthousiaste bezoekers rond het in een gezellige springpiste veranderde centrumplein vormde het smakelijke toetje van de inmiddels traditionele Schröder Masterclass. 

Hij had er dinsdag zelfs de huldiging door demissionair premier Mark Rutte in Den Haag voor laten lopen, Gerco Schröder. "Anders was ik niet op tijd hier geweest." Terug uit Londen wachtte eind vorige week direct weer het normale ritme. "Donderdag was ik thuis, vrijdag zat ik alweer op concours in Valkenswaard. Gisteren ben ik wel in Den Bosch geweest, vandaag moest ik hier zijn. Het was een bijzondere week. Binnen het Nederlandse team hadden we een super samenwerking en werden we beloond met zilver. Als je paard dan ook in de individuele wedstrijd dan nog zo wil lopen, is dat fantastisch en een geweldige afsluiting. Met het zilver met de ploeg was ik al heel tevreden. Ik had ook wel het gevoel dat London prima in vorm was, maar je moet er dan niet bij stilstaan dat je nog een keer een medaille kunt pakken. Tenslotte had ik er nog nooit eentje gewonnen. Dat het er nu twee zijn geworden, maakt het wel heel speciaal. Dat zijn de Spelen toch al omdat alle sporten daar samen zijn en het 't grootste evenement ter wereld is."

Voor zijn paard was het zo mogelijk nog opmerkelijker. "London had nog niet eerder een internationaal kampioenschap gelopen en het was in Londen pas zijn tweede landenwedstrijd."

Gerco Schröders werd in de springring voor de Sint Pancratius-basiliek toegesproken door Sybren Zandstra van de Tubbergse Paardendagen en locoburgemeester Tom Vleerbos. Van eerstgenoemde mocht hij een fraaie ingelijste kolossale foto van zijn optreden in Londen in ontvangst nemen. De gemeente trakteerde hem op een kunstwerk van glas, een oranje paard.

Onder de indruk van het eerbetoon nam Gerco ook zelf de de microfoon nog even ter hand. Hij bedankte alle aanwezigen, familie en naaste collega's voor hun steun en huldeblijken. Met een brok in de keel prees hij ook de familie Visser, die hem bij Stal Eurocommerce al jaren van de beste paarden voorziet, maar met het vastgoedbedrijf Eurocommerce nu in zwaar financieel weer verkeert. "Hoe dat ook afloopt, die mensen verdienen enorm respect voor wat ze allemaal voor de sport en de paardenhandel hebben gedaan."

Overigens is een van de talentvolle paarden van Gerco Schröder, de tienjarige Eurocommerce Vigaro, afgelopen week verkocht aan de Turkse familie Sabanci, die onder meer een grote stoeterij bestiert in Duitsland. Zijn succespaard London vertoeft nog in Engeland. De curator in de faillissementszaak van Eurocommerce heeft op hem beslag laten leggen. "Er wordt hard gewerkt aan een oplossing", weet Gerco Schröder. "Ik kan alleen maar hopen dat het goed afloopt."

Foto van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)