Gerco Schröder imponeert met London in Wenen

WENEN - Gerco Schröder toonde zaterdag in Wenen op ondubbelzinnige wijze aan dat hij en zijn paard Eurocommerce London niet aan de kant horen te staan. Alsof alle perikelen rond het vastgoedbedrijf van de familie Visser en Stal Eurocommerce hem mentaal alleen maar sterker maken, vloog de ruiter uit Tubbergen met zijn topper voor het stadhuis van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen over de hindernissen in de voorlaatste wedstrijd voor de Global Champions Tour. Het leverde hem als nummer drie 45.000 euro op.  

Schröder had de pech dat hij in de barrage als eerste van start moest. De twee amazones die na hem in de ring kwamen, waren sneller dan de Tukker die na 40,09 seconde zijn derde vlekkeloze rit afsloot. De Duitse Meredith Michaels-Beerbaum dook er met Bella Donna 66 onder (38,67), maar werd op haar beurt geklopt door de Francaise Pénélope Leprevost met Mylord Carthago HN (37,16).

Gerco Schröder vond het twee zware parcoursen waar hij en London over moesten springen voor ze aan de barrage konden beginnen. "In beide manches was de driesprong echt zwaar en misschien was die in de tweede nog wel pittiger dan in de eerste. Maar overal werden fouten gemaakt."

In de eerste manche waren er zes combinaties foutloos en daarvan bleef de helft over in de tweede ronde. Dat hadden er in de eerste manche drie meer kunnen zijn, maar omdat ook de tijd redelijk krap bemeten was kregen drie deelnemers een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Ook daaruit blijkt wel dat het zware parcoursen waren. Zo stond de driesprong kort uit de hoek gebouwd. Eerst een hoge steilsprong, gevolgd door twee zware oxers. Gerco: "Gelukkig sprong London fantastisch en hebben we het goede ritme weer bijna te pakken. Nog niet helemaal, want in de barrage lukte het me niet om steeds weer de voorwaartse afstand te rijden. Dat is nodig om een galopsprong minder tussen twee hindernissen te maken, waardoor je tijdwinst pakt. Toen ik de ring uitkwam, wist ik al dat mijn tijd niet goed genoeg was voor de overwinning, tenzij de twee amazones na mij fouten zouden maken. Dat deden ze echter niet."

De finale van de Global Champions Tour is op 24 november in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. De Australische Edwina Tops-Alexander en de Zweed Rolf-Goran Bengtsson delen de eerste plaats met ieder 196 punten. De Duitser Christian Ahlmann heeft er als nummer drie 180 en Gerco Schröder staat met 136 punten op de tiende plek.

Gerco Schröder eindigde zondag na een springfout als 23ste in de wedstrijd over twee ronden op tijd. Voor de Tubbergenaar eindigde zijn optreden daarmee na de eerste manche. De overwinning was voor de Duitser Johannes Ehning met Salvador V. (m.m.v. KNHS)

Foto Gerco Schröder met Eurocommerce London van Sportfot/GCT

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)