Gerco Schröder derde in GP Parijs

PARIJS - Gerco Schröder legde zondag met London beslag op de derde plaats in de Grand Prix Gucci, die in Parijs werd verreden. Voor de barrage zadelden dertien ruiters hun paarden. Aan het einde bleek de Fransman Kevin Staut met de KWPN gefokte merrie Silvana HDC (v. Corland) de snelste foutloze combinatie en hij verdiende daarmee 115.500 euro. De Brit Scott Brash legde met de Ahorn-merrie Ursula XII beslag op de tweede plaats, net voor Gerco Schröder met London.

Deze derde plaats was nog altijd goed voor ruim een halve ton aan euro's. Maikel van der Vleuten, die zich met VDL Groep Verdi NOP ook had geplaatst voor de barrage, noteerde daarin twee springfouten en eindigde als twaalfde. Marc Houtzager slaagde er met Sterrehof's Opium met negen strafpunten in het basisparcours niet in zich voor de barrage te plaatsen.
 
"Het basisparcours was moeilijk. Het probleem zat hem in de afstand na de dubbel. Tijdens het lopen was iedereen er van overtuigd dat je in vier galopsprongen naar de volgende hindernis moest rijden. Op die oxer gebeurde relatief niet veel, maar omdat tijdens het rijden bleek dat vijf galopsprongen noodzakelijk waren, werden veel ruiters iets uit hun concentratie gebracht en daardoor werden verderop in het parcours fouten gemaakt", analyseerde Schröder het basisparcours.

Kevin Staut moest vrij vroeg in de barrage van start. "Ik was daardoor in de gelegenheid om de rit van Staut op het scherm te zien en zag dat die rit honderd procent klopte. Het was snel, ze namen steeds de kortste lijn en konden steeds voorwaarts blijven rijden. Ik wist toen al dat het moeilijk zou zijn om die tijd te verbeteren. Ik koos er voor om snel te gaan en heb zeker niet risicoloos de barragerit gereden. Alleen in de laatste lijn naar een steilsprog van 1,60 meter heb ik niet alle risico genomen, met als resultaat een derde plek en daar ben ik zeer tevreden mee".
 
VDL Groep Verdi NOP van Maikel van der Vleuten oogde in de barrage iets vermoeid. "Zo voelde het zeker niet, want de eerste vier hindernissen was hij top. Ik kreeg op de vijfde hindernis een iets platte sprong, waardoor de eerste fout een feit was. Daarna kwamen we in zes galopsprongen mooi passend bij de volgende hindernis, opnieuw een oxer en weer een platte sprong. En dus weer een fout. Jammer, maar voor mijn gevoel is Verdi topfit. Ook in het basisparcours liep het volgens het boekje en bleven we gemakkelijk foutloos", vertelde Maikel.
 
Uitslag Grote Prijs Parijs
1) Kevin Staut (Fra) - Silvana HDC (Corland x Widor) - 0 / 0 - 39.56
2) Scott Brash (Eng) - Ursula XII (Ahorn x Papageno) - 0 / 0 - 40.72
3) Gerco Schröder (Tubbergen) - London (Nabab de Reve x Chin Chin) - 0 / 0 - 41.32
12) Maikel van der Vleuten (Someren) - VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) - 0 / 8 - 41.50
32) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Opium (Polydor x Bormio) - 9

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)