Gerben Morsink geniet in Lanaken

LANAKEN - Gerben Morsink start zondag liefst vijf keer in de finales tijdens het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken. Op de terreinen van Stoeterij Zangersheide van Leon Melchior trok de jonge Beuninger de goede lijn van de eerste dag prima door. Op de voor hem drukke vrijdag kwam Morsink zeven keer in de ring, waarvan hij zes keer door de finish kwam zonder een misser te hebben begaan.

Zowel bij de vijf- als de zevenjarigen heeft Gerben Morsink zondag twee troeven in handen. Met Chaqui Z en Cartaine Z behoort hij tot de 58 starters in de drukbeklante eindstrijd voor vijfjarige paarden. Daarin is ook een plekje ingeruimd voor Bas van der Aa, die zijn Goldfeijer beide dagen zonder mankeren aan de meet bracht.

Bij de zevenjarigen heeft Gerben Morsink met Zartouche en Faitfull twee ijzers in het vuur. Ook Jos Lansink is met Econoom van het Lindehof en Castigo della Caccia met twee viervoeters van de partij bij de ontknoping. De Duitse grensruiter Hermann Josef Klöpper plaatste zich op het nippertje bij de beste 35. 

Het vijfde optreden op de slotdag beleeft Gerben Morsink met Carthageno Z in de finale voor zesjarige paarden. Frank Schuttert kwalificeerde zich met Arc de Triomphe als 35ste en laatste voor de beslissende fase.

Morsink mag zaterdag ook nog eens opdraven voor de tweede en beslissende reeks voor de 'Sires of the World' voor oudere hengsten. Hij zadelt dan Carthino Z, waarmee hij vrijdag in de eerste omloop elfde werd. Ook Ben Schröder, die met Westminster VDL genoegen moest nemen met plek 25, komt dan opnieuw in actie.

Gerben Morsink geniet volop in Lanaken. "Het is een superevenement. Ook van de ruiters die de finale niet halen, hoor je niemand klagen. Alles is hier top voor elkaar, je krijgt echt de kans om hier optimaal te presteren. Wat mezelf ben ik natuurlijk super tevreden. As je met zes van je zeven paarden foutloos blijft, heb je niet veel meer te wensen. Want je kunt je in de kwalificatiewedstrijden geen fout permitteren, anders lig je er uit. De krachtsverschillen zijn enorm klein. Op zich is het daarom al heel mooi, dat ik al zover ben. Maar in de finales begint iedereen weer bij nul. Die van mij springen allemaal wel zo goed, dat ik in elk geval hoop dat er zondags nog iets moois uitkomt. Maar het is al heel fijn als ze nul lopen, daar doe je het wel allemaal voor."

Foto Gerben Morsink van www.fototrailer.nl 

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)