Dubbeldam verder zonder Simon

WEERSELO – Jeroen Dubbeldam moet het voortaan stellen zonder BMC Van Grunsven Simon. De eigenaren, de broers Van Grunsven, hebben de twaalfjarige bruine ruin (v. Mr. Blue x Polydor x Pilot) verkocht aan de Amerikaanse familie Wexner. Simon komt onder het zadel bij topamazone Beezie Madden. De verkoop van Simon zat er al enige tijd aan te komen. Jeroen Dubbeldam gaat nu proberen met Utascha, die onlangs van de stal van collega Eric van der Vleuten naar Weerselo verhuisde, alsnog aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen deel te nemen.

door Willem Pfeiffer

Voor Jeroen Dubbeldam is het vertrek van de op 14 april 1999 geboren Simon begrijpelijk een forse domper, al komt het afscheid van zijn topper voor hem uiteraard niet onverwacht. Met Simon won de regerend nationaal kampioen vorig jaar onder meer de prestieuze Grote Prijs in Galgary en was hij eveneens sucesvol in de hoofdrubrieken van Eindhoven, Verona en Nörten-Hardenberg.

“Sportief gezien is dit heel pijnlijk. Het doet zeer als je zo’n goed paard kwijtraakt. Met Hickstead, die afgelopen zondag zo tragisch overleed in Verona, is Simon het beste paard van de laatste twee jaren. Ze hebben in die periode meer gewonnen dan welk paard dan ook. Ik wist dat ik met Simon een reële kanshebber zou zijn in Londen. Daarom hoop je dat zoiets als nu niet gebeurt. Maar dat was wel hopen tegen beter in. Ik begrijp de broers Van Grunsven ook wel. Simon is twaalf jaar oud en nu het meest waard, dat is gemakkelijk zat. Wacht je tot na Londen, dan gaat hij al richting de veertien jaar. Dus wil je voor de jackpot gaan, dan moet je dat nu doen. De interesse was bovendien zo groot voor hem, dat het niet viel tegen te houden.”

Voor welk bedrag Van Grunsven Simon is verkocht, laat Jeroen Dubbeldam in het midden. “Maar het is heel veel geld, dat is wel duidelijk.”

De Olympisch kampioen richt nu zijn pijlen op de tienjarige Lux-merrie Utascha, die hij onlangs op stal kreeg. De merrie van het Sportpaarden Fonds Nederland moet hem alsnog naar Londen brengen. “Ze blijft bij mij, dat is gisteren besloten. Ik moet het met haar proberen. Veel heb ik nog niet met haar gereden, ik ben nog niet met haar op concours geweest. Dat zal binnenkort wel gebeuren. Maar ik wilde haar niet meenemen voor ik zekerheid had hoe het met Simon verder zou gaan.”

Dat hij Simon hoe dan ook gaat missen, is zeker. “Dit soort paarden kom je één of twee keer in je leven tegen. Ik heb het geluk gehad dat ik na De Sjiem met Simon een tweede trof. Dat hij nu weg is, doet zeer. Ik wist al wel een paar weekjes dat het dreigde te gebeuren. Maar als het dan echt zover is, is dat toch even slikken.”

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)