Dubbeldam negende in GP van Aken

AKEN - Van het kwartet Nederlanders die in de Aachener Soers voor 50.000 toeschouwers van start gingen in de met 1.000.000 euro gedoteerde Grote Prijs wist alleen Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met Zenith SFN (Rash R x Fuego du Prelet) door te dringen tot de tweede manche. Zij werden uiteindelijk negende.

Sterrehofs Opium (Polydor x Bormio) met Marc Houtzager (Rouveen) in het zadel noteerde 13 strafpunten en eindigde als 34ste. Gerco Schröder (Tubbergen) in het zadel van Glocks London N.O.P. (Nabab de Reve x Chin Chin) kwam iets te dicht onder de allerlaatste oxer en tikte heel licht het voorste balkje af en eindigde met vier strafpunten als 19de. Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert (Ommen) kwam in het begin van zijn parcours niet in het goede ritme, waardoor de immer onstuimige Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) op hindernis twee tegen een fout aanliep. Verder hielden ze de lei schoon, maar ze moesten genoegen nemen met de 25ste plek.
De overwinning en 330.000 bleef in Duitsland, want de eerste starter in de barrage, Christian Ahlmann, bleef met Codex One als enige foutloos van het vijftal barrageruiters. De plaatsen twee en drie waren voor paarden die in Nederland zijn geboren. Voyeur (Tolano van 't Riethof x Goodwill) van de Amerikaan Kent Farrington die bijna drie seconden sneller was maar een fout maakte op de allerlaatste hindernis werd tweede en  Plot Blue (Mr. Blue x Pilot) met de Duitser Marcus Ehning eindigde als derde.

Jeroen Dubbeldam was erg ingenomen met het goede springen van Zenith SFN. "Voor mijn gevoel was het eerste rondje loepzuiver en in de tweede kregen we een fout op de middelste van de driesprong, een oxer. Ik heb geen verklaring voor de fout. Misschien had ik met iets meer impuls naar de tweede hindernis van de driesprong, een oxer, moeten rijden maar de afstand naar de uitsprong, een steilsprong, was erg krap. Je kon dus ook niet te dol die combinatie van hindernissen inrijden en de oxer waarop we de fout kregen was erg breed. Voor mijn gevoel sprong hij deze twee rondes nog beter dan op donderdagavond in de landenwedstrijd", aldus Dubbeldam, die voor het eerst na een landenwedstrijd dit tienjarige paard aan de start bracht van een Grote Prijs. "Normaal is de landenwedstrijd op vrijdag. Hier in Aken op donderdag dus dat betekent een dag extra rust. Mede daarom besloot ik in deze wedstrijd van start te gaan. Een andere reden is dat ik zeker wilde weten dat Zenith parcoursen over meerdere dagen aan kan. Voor mij is het daarom een goed teken dat hij wedstrijden op dit niveau over meerdere dagen verdeeld met twee vingers in de neus aan blijkt te kunnen".

Gerco Schröder vond het ook moeilijk een verklaring te vinden voor het zeldzame foutje dat London maakte. "Het was de laatste hindernis en ik was goed binnen de tijd. Misschien dat ik net een fractie te dicht kwam, maar het was dan ook een heel licht touché".

Voor Frank Schuttert zaten de problemen in het begin van het parcours. "We kwamen net niet lekker in het ritme en daar zoek ik de oorzaak van het foutje. Voor de rest had Winchester nergens problemen. Ik kan met een heel goed gevoel terugkijken op mijn debuut in Aken. In de landenwedstrijd hadden we na een springfoutje in de eerste manche een foutloze tweede ronde. Daarnaast won ik op zaterdag een wedstrijd en nu met één balk aan de benen door de Grote Prijs? Het had een stuk minder kunnen gaan!", aldus de boomlange ruiter, die nog steeds traint bij Jos Lansink.

De 18-jarige Sterrehofs Opium, die voor de achtste maal van start ging in Aken, noteerde 13 strafpunten. "We weten nog niet wanneer deze fantastische hengst afscheid neemt van de sport, maar zeker is wel dat dit de laatste keer is geweest dat hij in Aken van start is gegaan", vertelde eigenaresse Ellen Campagne van Stoeterij Sterrehof. 
Bron: KNHS

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)