Chantal Regter zoekt uitdaging elders

GILDEHAUS – Chantal Regter moet op zoek naar een nieuwe uitdaging. De amazone uit Albergen hoopte in dienst van Willy van der Ham een internationale doorbraak te kunnen realiseren, maar de wegen van het duo scheiden binnenkort. Van der Ham wil van zijn bedrijf in het Duitse Gildehaus geen topsportstal maken, terwijl Regter juist een sprong naar de echte top ambieert. In goed overleg hebben beiden besloten dat er binnen afzienbare tijd een einde aan hun samenwerking komt.

Chantal Regter kwam in februari 2011 in dienst bij Van der Ham, nadat ze daarvoor een maand werkzaam was geweest voor Stal Eurocommerce in Lochem. “Daar klikte het niet en dan moet je een beslissing nemen niet door te gaan. Met Willy was die klik er wel. Ik heb het hier nog altijd goed naar de zin, maar ik zal zijn beslissing moeten accepteren. Hij houdt zeker nog paarden en het is mogelijk dat ik voor hem paarden blijf rijden, maar het internationale is er af. En dat ik wil doorgaan in de sport is een ding dat zeker is. Ik ben nog jong en ze zeggen dat ik er goed in ben. Het laatste jaar heb ik ook veel gewonnen.”

Ze heeft voor zichzelf nog niet duidelijk hoe ze verder gaat met haar loopbaan. “Het is de harde waarheid en het moet bij mij nog bezinken dat het echt zo is. Het is best onverwacht aangekomen. Maar ik snap het ook wel. Het is niet zo simpel om aan betaalbare goede paarden te komen. En ik heb met Viando wel een best paard waarmee ik goed presteer, maar de jonge paarden moeten nog eerst naar een hoger niveau worden toegewerkt. Ik ben iemand die op concours gaat en dan wil winnen. Maar dat kost wat, daarvoor moet je investeren en dat wil Willy niet. Daar moet ik begrip voor opbrengen. Ik moet het nu eerst goed beseffen en daarna nadenken. Voor mezelf beginnen is een optie, maar de tijden zijn al moeilijk genoeg.”

Samen met vriend Tom Brinkman een stal opzetten dan? Chantal Regter: “Nee, Tom is prima op zijn plek bij de BWG Stables van de broers Schröder. Waarom zouden we het allemaal in de war gooien?

Willy van der Ham: “Laat ik vooropstellen dat Chantal en ik nog altijd met plezier samenwerken. Het is een topruitertje  dat het liefst naar alle concoursen gaat en dan wil winnen. Ze wil internationaal rijden, wat ik gezien haar mogelijkheden ook niet zo gek vind. Dat kan ook hier, maar met beperkingen. Zij heeft wat anders voor ogen dan ik . Ik denk dat ze absoluut de kwaliteiten heeft om haar ambities waar te maken, maar als je dat plaatje rond wilt breien is dat een moeilijk verhaal. Het is allemaal anders dan vijf jaar geleden. We hebben nu alleen in Rapide Viando SFN een paard dat geschikt is om met haar naar internationale concoursen te gaan. De andere paarden hier zijn voorlopig nog lijstinvulling. De sport zet ik hier op een lager pitje, voorlopig wil ik ook geen andere ruiter terug voor Chantal. En zij wil meer dan ik haar kan bieden. Dan  moet je verstandig zijn en het er met elkaar over hebben. Dit is daarom de beste oplossing.”

Ook al omdat Van der Ham zelf zich nog maar zelden in ruitertenue zal vertonen. De paardenman pur sang, met al een lange en succesvolle carrière achter zich die hem onder meer topruiter van Oranje maakte en langs Stal Zangersheide in Lanaken voerde: “Volgende week word ik 59. Ik vind de sport nog steeds mooi, maar ik hoef niet meer zo nodig op concours. Soms moet je een beslissing nemen en dan zie je later wel of die goed is geweest. Mensen blijven me wel zien bij wedstrijden hoor, misschien wel vaker dan de laatste tijd, maar dan meer om te kijken.”

Chantal Regter hoopt ook in de toekomst verder te kunnen met Rapide Viando SFN, haar beschikbaar gesteld door het Sportpaarden Fonds Nederland en waarmee ze onder meer in oktober de Grote Prijs van Wierden won. Willy van der Ham is een van de selecteurs van het SFN, dat ook Bengel bij Regter heeft gestald. Van der Ham:  “Ze presteert  prima met Viando, maar het is allemaal nog te fris om er nu al wat van te kunnen zeggen. Dat hangt er mede van af wat ze zelf gaat doen. Het is nu nog koffiedik kijken.”

Tekst en foto © Willem Pfeiffer/Hippisch Twente

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)