Broer en zus in race om titel

ERMELO - Isabelle en Fred van Straaten behoren zaterdag tot de twintig deelnemers die met elkaar zullen uitmaken wie zich de nieuwe KNHS-kampioen in de klasse ZZ mag noemen. Isabelle van Straaten kwalificeerden zich zaterdag in Ermelo na een keurige dubbele nulronde met Zeuchelle-S, jongere broer Fred haalde beslissende fase van de titelstrijd na een springfout in de eerste manche en een vlekkeloze tweede rit met Zabelle-S. Het mooie voor Fred is dat hij net als zijn zus zaterdag gewoon weer met nul strafpunten mag beginnen.

De twee talenten uit Den Ham kijken tevreden terug op de eerste dag in Ermelo. Isabelle: "Het liep goed, al had ik over het eerste parcours een beter gevoel dan over het tweede. Daarin reed ik het laatste lijntje wat te groot, al hebben we er ons wel mee gered. Zeuchelle sprongformidabel. Ik hoop natuurlijk dat het morgen weer goed gaat, maar ik ben al blij dat ik dan mag rijden."

Isabbele zit met haar zevenjarige merrie (v. Rash R) weer eens in een opbouwfase na de verkoop van haar topper Una Bella-S aan de familie Schuttert. "Dat blijft hard, maar af en toe moet er ook verkocht worden om een boterham te kunnen verdienen. Zeuchelle heeft in elk geval erg veel vermogen en gaat altijd door. Ze is heel fijn te rijden."

Fred van Straaten stond na een fout in de eerste rit voor de lastige taak geen misstap meer te begaan. "Dat is goed gelukt, zodat we gelukkig toch gewoon gekwalificeerd zijn. In de eerste manche liet ik Zabelle in de driesprong net te lang inlopen, maar die tweede ronde ging heel fijn. Van zaterdag verwacht ik niets, want je ziet altijd gekke dingen in zo'n laatste ronde. Dan kan er van alles gebeuren, maar ik hoop natuurlijk op een mooie plek."

Dat doen ook Remco Been en Liza Tiebot, die in de klasse Z allebei de lei schoon hielden. Voor de Wierdenaar was het nog even schrikken, toen zijn fenomenaal springende Volvo's Atlantis bij de sloot in het water stapte. Het kostte hem echter geen strafpunten omdat er een balk boven zat. "Het was ook de enige keer dat Atlantis iets raakte", aldus een enthousiaste Been. De zesjarige zoon van Heartbreaker (x Cavalier) kwam een half jaartje geleden bij hem op stal. "Bij het Hemelvaartsconcours in Vriezenveen heeft hij voor het eerst in de L gelopen, het is snel gegaan met hem. Zaterdag wordt het nog moeilijk, verwacht ik. Het is wel jammer dat ik eigenlijk niks heb aan die twee nulrondjes van vandaag, omdat iedereen weer op nul begint."

Dat laatste betreurt ook Liza Tiebot. "Een beetje jammer vind ik het wel. Je doet er tenslotte goed je best voor en ook ik had liever gehad dat de twee ronden van vandaag hadden meegeteld. Desondanks kijk ik met veel plezier terug op de eerste dag. Op zich was het wel spannender dan een normaal concours. PST At Last heeft het geweldig gedaan. Hij is pas zes en heeft nog vrij weinig ervaring in de Z. Zaterdag kan er van alles gebeuren. Ik ga gewoon lekker voor het beste en dan zien we het wel. Mijn paard doet dat sowieso altijd. Hij heeft een super instelling en komt eigenlijk nooit aan het hout. At Last is heel voorzichtig, al is het niet altijd een makkelijk paardje. Maar hij is heel werkwillig."

Foto Isabelle van Straaten van www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)