STEVEN EN STEF VELDHUIS MOETEN AFSCHEID NEMEN VAN HUN VADER, OPA EN GROOTSE FAN 

Winnaars, met een brok in de keel

Foto Steven Veldhuis met Iregina © Els ten Velde

SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze waren winnaars, maar wel met een flinke brok in de keel. Een  dag eerder namen ze afscheid van hun vader en opa Johan Veldhuis. Hij overleed vrijdag 13 januari op 78-jarige leeftijd.

Johan Veldhuis (middelste foto) was al anderhalf jaar ziek. “Maar twee weken geleden is hij zelfs nog mee geweest naar Vragender om mij en Stef te zien rijden”, vertelt Steven Veldhuis. De zondag erna was al zijn energie weg. We zijn hem langzaam een beetje kwijtgeraakt. Maar gelukkig hebben we in het hospice nog op een mooie manier afscheid van hem kunnen nemen.”

Zijn vader was boer in hart en nieren. “Toen pa zijn ouders hem op zijn zestiende vertelden dat ze van plan waren hun boerderij te verkopen, zei hij dat hij dan wel bij de buren ging wonen. Op zijn achttiende kreeg hij de boerderij op zijn naam. Uiteindelijk is hij tegelzetter geworden, omdat hij daarmee beter de kost kon verdienen.”

De afgelopen week was volgens Steven Veldhuis ‘knetterzwaar’. Maar net als zijn zoon koos hij er toch voor in Saasveld van start te gaan. “We waren hier de hele dag met samen negen paarden. Die moeten toch lopen. We hebben ze ook elke morgen gewoon door getraind. Het was ook goed om even de zinnen te kunnen verzetten en er niet de hele dag aan te hoeven denken dat pa er niet meer is. Voor Stef was het ook de laatste kans nog even te rijden, omdat hij komende week vakantie heeft.”

Altijd doorgaan
Rijden was ook handelen in de geest van hun vader en opa. “We zijn ook opgegroeid met het idee dat je altijd moet doorgaan. Al ijzelde of sneeuwde het, hij was altijd nog stoerder dan ik. We bewaren heel veel goede herinneringen aan hem.”” 

Thuis brandden fakkels van FC Twente voor Johan Veldhuis, een groot fan van de voetbalclub. En Iregina liep in de wei, toen de kist werd weggedragen. De merrie was de trots van de familie. Uitgerekend met Iregina won Steven Veldhuis zaterdag in de Ankerhal van Saasveld de klasse over 1,40 meter. Op ruim twee seconden volgde Remco Been met International als tweede. Laura Spekenbrink met Quintero, Lieke Reinders-Ophof met Jumago en Eric ten Cate met Horsedeals Notre-Dame van ’t Roosakker bezetten de posities drie tot en met vijf.

Stef Veldhuis nam de hoofdprijzen in ontvangst na de rubrieken over 1,30 en 1,20 meter. Over 1,30 meter hield hij Regina Leeuwen met Crocus la Silladiere, Pernilla Josse met Meyboom’s Pandorra Z, Kim Bekhuis met Jojo Buitenzorg en vader Steven Veldhuis met Lingo van de Watermolen achter zich.

Met Lilexta Ii bleef Stef over 1,20 meter Max Willemsen met Incredible en Jordy Wilken met Ambassador Spirit voor.

Paradepaardje
“Als je dan wint, denk je toch aan pa”, lijkt Steven Veldhuis erop terug. “En dan krijg je vanzelf een brok in de keel. Iregina was zijn paradepaardje, pa heeft altijd heel erg van Stef en mij genoten. We hebben enorm veel gedeeld met hem. We hadden geen trouwere fan dan mijn vader.”

Meer Springen

HAAKSBERGEN – Steven Veldhuis was woensdag een ware plaag voor zijn concurrenten tijdens het Rapide springen in zijn woonplaats Haaksbergen. Op de... (23-03-2023)
RIJSSEN – Met een eerste en een derde plaats in de rubriek over 1,30/1,35 meter en een derde plek over 1,20 meter vertolkte Claudia Morsink afgelopen... (22-03-2023)
TOLBERT - Robert Vos en Jesse Berkers waren op de slotdag van Indoor Tolbert uitstekend op dreef. Beiden wonnen zaterdag een rubriek op Groningse... (19-03-2023)
PARIJS - Willem Greve voelt zich prima thuis op het CSI5* in Parijs. Hij bewees het zaterdag andermaal, via een tweede plaats in de rubriek over 1,50... (19-03-2023)
Thijmen Vos en Vasco Campana haalden vrijdag het podium in de rubriek over 1,40 met winning round tijdens Indoor Tolbert. Vos werd tweede met de... (18-03-2023)
AMBT DELDEN – Frank Buitenhuis mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,30/1,35 meter tijdens het midweekse springen in De... (16-03-2023)
AMBT DELDEN – Jessie Wiefferink ging afgelopen weekend met de overwinning in de gecombineerde klassen over 1,20 en 1,30 meter in handicap aan de haal... (13-03-2023)
Eric ten Cate reed zondag naar een mooie derde plaats in de rankingproef over 1,45 meter met barrage tijdens het internationale concours in Herning. (13-03-2023)
Gerben Morsink was zaterdag met de tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z) weer eens niet te kloppen. In het Deense Herning zette de combinatie... (12-03-2023)
DEN BOSCH – Jeroen Dubbeldam liet zich zaterdagavond in de rubriek over 1,50 meter met barrage goed van voren zien. Met zijn tienjarige voshengst... (12-03-2023)
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
Frank Schuttert kwam vrijdag slechts 0,26 seconde te laat door de finish om de zege te mogen opeisen in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens de... (11-03-2023)
DEN BOSCH – Willem Greve was vrijdagavond een klasse apart in de rubriek over 1,55 meter tijdens The Dutch Masters in Den Bosch. (11-03-2023)
Evi Wiefferink reed donderdag tijdens The Dutch Masters in Den Bosch naar een mooie vierde plek bij het regiospringen over 1,35 meter met barrage.... (10-03-2023)
BALKBRUG – Conor Drain besliste zaterdag tijdens Paard Balkbrug met zijn achtjarige bruine merrie Covehill Ellie May (v. Emerald van ’t Ruytershof)... (05-03-2023)
KRONENBERG – En opnieuw sloeg Remco Been zijn slag. De Wierdenaar schreef zaterdag maar weer eens een Grote Prijs op zijn naam. Dit keer deed hij dat... (26-02-2023)
OPGLABBEEK – Annelies Vorsselmans reed zondag met haar dertienjarige schimmelhengst Kurly van de Gorten (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar een... (19-02-2023)
NEUMÜNSTER – Gerben Morsink won zaterdag op fraaie wijze het Championat van Neumünster over 1,55 meter met barrage. Met zijn tienjarige vosruin... (18-02-2023)
VEJER – Willem Greve was vrijdag goed op dreef met twee van zijn talenten tijdens de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera. (18-02-2023)
AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)