MET HIGHWAY M TN NOP TWEEDE IN GROTE PRIJS JUMPING INDOOR MAASTRICHT

Willem Greve op één na de beste

Foto Willem Greve met Highway TN © Ashley Claus.

MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk moest de ruiter uit Markelo met zijn Highway M TN NOP, in juni goed voor de eerste plaats in Rotterdam, in Maastricht tevreden zijn met plek twee.

Greve en Highway (v. Eldorado van de Zeshoek) doken in de barrage fors onder de tijd van 35,83 seconde, die Matthijs van Asten als achtste starter met Sirocco had neergezet. Greve en de deze week door de Stichting Nederlands Olympiade paard vastgelegde hengst leken op de overwinning af te stevenen met hun toptijd van 34,48 seconde. 

Maar daar dacht Maikel van der Vleuten anders over. Na zijn winst vorig jaar met El Wikke zette Van der Vleuten vol in op de winst en benutte de ruime galopsprongen van zijn hengst Lugi d’Eclipse om Greve van de overwinning af te houden. Dat lukte met een foutloos resultaat in 33,95 seconden. 

Op herhaling
Van der Vleuten ging daarmee op herhaling in de viersterren Grote Prijs van Maastricht. Vorig jaar pakte hij de winst met El Wikke, nu met de hengst Luigi d’Eclipse. Het is al de vierde keer dat de Brabander de Grote Prijs van Maastricht won. Een unicum. 

Willem Greve moest zaterdag tijdens Jumping Indoor Maastricht twee opponenten voorrang verlenen in de rubriek over 1,50 meter met barrage.
Met de achtjarige vosmerrie Pretty Woman van ’t Paradijs (v. Vigo d’Arsouilles) noteerde hij in 31,84 seconde de derde tijd in de barrage van de proef, die door de Belg Jos Verlooy met FTS Killossery Konfusion in 30,49 seconde het snelst werd afgelegd. Marc Houtzager volgde met Sterrehof’s Dante NOP op drietiende seconde als tweede.

Frank Schuttert eindigde met de achtjarige bruine ruin Lucky SR Z (v. L’Arce de Triomphe) als derde bij het progressief springen over 1,45 meter met joker.  De winst was voor Sanne Thijssen met Carembar Blue.

Zege Remco Been
In het Belgische Lier zegevierde Remco Been zaterdag met de elfjarige bruine hengst Bridgetown Z (v. Big Star Jr Z) in de rubriek over 1,35 meter op tijd. Met de zevenjarige donkerbruine ruin Cookie T (v. Comme il Faut) werd hij achtste in de rubriek voor jonge paarden over 1,35 meter met twee fasen.

Onderste foto: Remco Been met Bridgetown Z.
 

Meer Springen

»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)
»
WIERDEN – Marriët Smit-Hoekstra was vrijdag de absolute uitblinker op de derde dag van Indoor Wierden. De amazone uit het Friese Mildam won twee van... (03-11-2023)
»
WIERDEN – Willem Greve was donderdag de enige ruiter uit de regio die erin slaagde een plekje bij de eerste drie te bemachtigen in de toprubrieken... (03-11-2023)
»
ALBERGEN – Conor Drain heeft afscheid moeten nemen van de tienjarige Imagine (v. Cassini Gold x Lord Z). De schimmelruin staat nu op stal bij Eric... (30-10-2023)
»
DENEKAMP – De zege in de 27ste editie van het masterspringen tijdens Euregio Outdoor Denekamp was vrijdag voor Noëlle Klokman met Ugano Z (v.... (30-10-2023)
»
LEEUWARDEN – De Grote Prijs van Indoor Friesland kreeg met Jeroen Dubbeldam de gedroomde winnaar. De meervoudig internationaal kampioen uit Weerselo... (29-10-2023)