NATIONAAL KAMPIOEN UIT MARKELO IMPONEERT MET ZEGE IN TOPRUBRIEK OVER 1,55 METER

Willem Greve een klasse apart

Foto Willem Greve met Grandorado TN NOP © Ashley Claus

DEN BOSCH – Willem Greve was vrijdagavond een klasse apart in de rubriek over 1,55 meter tijdens The Dutch Masters in Den Bosch.

Met zijn twaalfjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) was de nationaal kampioen uit Markelo veruit de snelste van veertien barragekandidaten. Met zijn winnende tijd van 36,62 seconde in de extra omloop hield Greve in de Brabanthallen nummer twee Harry Charles met Casquo Blue (37,93) royaal achter zich. Het leverde Willem Greve de winstpremie van 24.425 euro op.

Op puntje van stoel
Je kon een speld horen vallen in de uitverkochte hoofdpiste van de Brabanthallen. Willem Greve zette het publiek op het puntje van de stoel, gezien de scherpe te kloppen tijd. Na het foutloos springen van ook de laatste hindernis, barste het applaus los. De Britse Harry Charles maakte het met Casquo Blue (v. Chacco-Blue) nog even spannend met een snelle en foutloze ronde, maar de Engelse combinatie kwam uiteindelijk toch een dikke seconde tekort voor de overwinning. Kevin Staut pakte met Visconti du Telman (v. Toulon) de derde positie. De combinatie noteerde een tijd van 38.32 seconde.

Goed te pas
Tijdens de prijsuitreiking, na het klinken van het Wilhelmus, bedankte Willem Greve het publiek uitgebreid: “Het is mooi om hier weer terug te zijn. In de oude setting, met volle tribunes en voor zo’n geweldig publiek.” Ook na afloop was de ruiter uit Markelo vanzelfsprekend erg positief gestemd: “Ik ben superblij met de manier waarop Grandorado vandaag sprong. Het parcours paste hem heel goed, met die grote galopsprongen van hem ben je er zo.” Met het oog op de Grote Prijs van zondag twijfelde Willem nog even over het rijden van de barrage. “Ik besloot het toch te doen, want hij is zo goed te pas en je wilt dit publiek ook mooie sport gunnen. Bovendien gaat Grandorado er alleen maar fijner van springen. Die speelse bok die hij in het parcours geeft, dat hoort bij hem. Dat moet je een paard ook gunnen. Ik hoop dat het geluk zondag weer aan onze kant staat, dat zou mooi zijn.”

Meer Springen

In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
Hessel Hoekstra schreef zondagmiddag in het Belgische Lier de Grote Prijs van het CSI1* De Azelhof over 1,30 meter op zijn naam. Met de achtjarige... (04-06-2023)
Hessel Hoekstra en Vincent Geerink schreven zaterdag in het Belgische Lier beiden een rubriek op hun naam. Hoekstra won over 1,30 meter op tijd met... (04-06-2023)
DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na... (03-06-2023)
SAINT TROPEZ – Wilton Porter is uitstekend op dreef in tijdens het CSI2 in Saint Tropez. De een groot deel van het jaar in Weerselo vertoevende... (03-06-2023)
VEENINGEN - Mart IJland reed vrijdag tijdens het CH De Wolden met de achtjarige bruine merrie Kaida CM (v. Kannan) naar een keurige vierde positie in... (03-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
WIESBADEN – Jeroen Dubbeldam legde maandag met zijn tienjarige voshengst Investment (v. Kannan) na een springfout in de barrage beslag op de negende... (29-05-2023)
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalberg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
UGGERHALNE – Eric ten  Cate beleefde vrijdag een prima debuut voor TeamNL in het Deense Uggerhalne Aalborg). Als eerste starter van het kwartet van... (26-05-2023)
VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen... (22-05-2023)
NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede. De in Deurningen residerende Zweed won de... (21-05-2023)
KRONENBERG – Remco Been reed donderdag naar een vierde en een negende plaats tijdens het CSI3* De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (18-05-2023)
Gerco Schröder in het Slowaakse Samorin en Annelies Vorsselmans in het Duitse Hohen Wieschendorf reden afgelopen weekend naar de vijfde plaats in een... (15-05-2023)
Hessel Hoekstra op archieffoto
Hessel Hoekstra boekte zaterdag een dubbele zege tijdens het CSI in Kronenberg. Met de achtjarige bruine merrie Kathleen WV (v. Vigo d’Arsouilles)  ... (14-05-2023)
Gerben Morsink en Eric ten Cate herhaalden vrijdag hun kunstje van een dag eerder. Beiden wonnen opnieuw, ion respectievelijk Hogen-Wieschendorf en... (12-05-2023)
Gerben Morsink voegde donderdag weer een fraaie zege toe aan zijn erelijst. Morsink won met de tienjarige vosmerrie Carsey Z (v. Carthino Z) de... (11-05-2023)
MANNHEIM – Willem Greve sloot maandag en dinsdag het CSI3* in Mannheim prima af. Hij boekte een tweede, vijfde en tiende plaats. (10-05-2023)
SAMORIN - Luciano Zandvliet reed zondag met de tienjarige bruine merrie Issey (v. Dexter R) naar een mooie overwinning in de Grote Prijs van het CSI1... (08-05-2023)
MANNHEIM – Met een dubbele nulronde op Highway M TN bewees Willem Greve zondag  zijn waarde voor een winnend TeamNL in de eerste landenwedstrijd van... (07-05-2023)