NATIONAAL KAMPIOEN UIT MARKELO IMPONEERT MET ZEGE IN TOPRUBRIEK OVER 1,55 METER

Willem Greve een klasse apart

Foto Willem Greve met Grandorado TN NOP © Ashley Claus

DEN BOSCH – Willem Greve was vrijdagavond een klasse apart in de rubriek over 1,55 meter tijdens The Dutch Masters in Den Bosch.

Met zijn twaalfjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) was de nationaal kampioen uit Markelo veruit de snelste van veertien barragekandidaten. Met zijn winnende tijd van 36,62 seconde in de extra omloop hield Greve in de Brabanthallen nummer twee Harry Charles met Casquo Blue (37,93) royaal achter zich. Het leverde Willem Greve de winstpremie van 24.425 euro op.

Op puntje van stoel
Je kon een speld horen vallen in de uitverkochte hoofdpiste van de Brabanthallen. Willem Greve zette het publiek op het puntje van de stoel, gezien de scherpe te kloppen tijd. Na het foutloos springen van ook de laatste hindernis, barste het applaus los. De Britse Harry Charles maakte het met Casquo Blue (v. Chacco-Blue) nog even spannend met een snelle en foutloze ronde, maar de Engelse combinatie kwam uiteindelijk toch een dikke seconde tekort voor de overwinning. Kevin Staut pakte met Visconti du Telman (v. Toulon) de derde positie. De combinatie noteerde een tijd van 38.32 seconde.

Goed te pas
Tijdens de prijsuitreiking, na het klinken van het Wilhelmus, bedankte Willem Greve het publiek uitgebreid: “Het is mooi om hier weer terug te zijn. In de oude setting, met volle tribunes en voor zo’n geweldig publiek.” Ook na afloop was de ruiter uit Markelo vanzelfsprekend erg positief gestemd: “Ik ben superblij met de manier waarop Grandorado vandaag sprong. Het parcours paste hem heel goed, met die grote galopsprongen van hem ben je er zo.” Met het oog op de Grote Prijs van zondag twijfelde Willem nog even over het rijden van de barrage. “Ik besloot het toch te doen, want hij is zo goed te pas en je wilt dit publiek ook mooie sport gunnen. Bovendien gaat Grandorado er alleen maar fijner van springen. Die speelse bok die hij in het parcours geeft, dat hoort bij hem. Dat moet je een paard ook gunnen. Ik hoop dat het geluk zondag weer aan onze kant staat, dat zou mooi zijn.”

Meer Springen

»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)
»
ERMELO/NORG – Het KN springen voor ponyruiters van de KNHS in Ermelo leverde zaterdag drie keer goud op voor Twentse deelnemers. De titelstrijd... (27-08-2023)
»
BONHEIDEN – Gert-Jan Bruggink reed zaterdag met zijn negenjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles) naar de tweede plaats in de Grote... (26-08-2023)
»
ERMELO – Claudia Morsink had als amazone al heel wat prijzen gepakt, maar een medaille tijdens het NK zat daar tot donderdag nog niet bij. Daar hoeft... (26-08-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
VRAGENDER - Dat Eric ten Cate een snelle, handige en veel winnende ruiter is, was allang bekend. Maar dit outdoorseizoen haalt hij om de haverklap... (19-08-2023)