Wesley Heijdens eigenaar Continio

BORNE/ZENDEREN – Wesley Heijdens is sinds kort volledig eigenaar van de veelbelovende 8-jarige Oldenburger goedgekeurde Contender-hengst Continio. Heijdens kocht zich vorig jaar al voor de helft in bij mede-eigenaar Jan Boomkamp. Heijdens, die in Zenderen een sportstal runt, zegt het een enorme uitdaging te vinden om de grenzen op te zoeken met Continio en erg tevreden te zijn het volledige eigendom van de hengst te hebben kunnen verwerven.

Continio zag in mei 2002 het levenslicht in het Duitse Trendelburg. De hengst heeft als vader Contender en werd gefokt uit een Argentinus x Zymbal I x Prinz Gaylord-moeder. In 2006 werd hij als 4-jarige aangekocht door de in Borne (Overijssel) gevestigde Stal Hemmelhorst van Jan Boomkamp, waar hij werd opgeleid tot internationaal niveau. Heijdens heeft met Continio reeds goede klasseringen op 1.40-niveau behaald, waaronder recent onder andere in Offenburg en Bremen. “Een paard voor het grote werk waar mensen nog veel van gaan horen”, aldus Harrie Boomkamp.

Hoewel Continio in de (nabije) toekomst in de sport actief zal blijven, tonen zijn eerste nakomelingen al veel vermogen en kwaliteit op de sprong. Kortom, naast zijn sportieve verwachtingen zijn ook die van zijn nafok hooggespannen.

Over de verkrijgbaarheid van sperma van deze stoere hengst meldt Harrie Boomkamp: “Wij, en met ons vele anderen, hadden dit voorjaar erg graag willen dekken met deze hengst. “Met Wesley Heijdens is echter afgesproken dat Continio dit jaar alleen in de sport actief blijft en dat er voor het dekseizoen 2011 exclusief voor Stal Hemmelhorst sperma van Continio beschikbaar komt.”
Tevens is Stal Hemmelhorst erg content, dat ze nog diverse andere talentvolle paarden in bezit heeft, die rechtstreeks afkomstig zijn uit de familie van Continio.

Harrie Boomkamp over Continio en Wesley Heijdens: “Wij denken dat Wesley het maximale uit deze hengst kan halen. En die grens is nog niet in zicht. Mijn broer Jan en ik wensen Wesley veel succes met de hengst en hopen op deze manier op goede internationale promotie van de Twentse toppaardensport.”

Zie ok de websites www.hemmelhorst.com en www.stal-heijdens.com

Meer Springen

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN) van eigenaresse Marjolein Btaamhaar en fokker Gerard Braamhaar uit... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)