BIJ OUTDOOR GELDERLAND EXCACT DEZELFDE TIJD OVER 1,40 METER MET TWEE FASEN 

Veldhuis en Been gedeeld tweede 

Archieffoto Steven Veldhuis met Installera Balia © Ashley Claus

VRAGENDER – Steven Veldhuis en Remco Been waren zondag tijdens Outdoor Gelderland dichtbij de zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor de Small Tour van het CSI3*. Het Twentse duo eindigde in exact dezelfde tijd als gedeeld tweede achter de Italiaan Lorenzo Argentano met Dakota Blue Girl.

Remco Been had de dertienjarige bruine hengst Balou van het Molenhof (v. Berlin onder het zadel. Steven Veldhuis noteerde met de negen jaar oude vosmerrie Installera Balia op een honderdste seconde nauwkeurig dezelfde chrono. Veldhuis werd ook nog vijfde met de eveneens negenjarige donkerbruine merrie Kojak. Bas van der Aa eindigde als achtste met de negenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas) en Matt Garrigan als tiende met de tienjarige bruine ruin Holland van de Valckenborg (v. Cantos).

Geen hoofdrol in Grote Prijs
In de Grote Prijs van de Provincie Gelderland konden de ruiters uit de regio geen hoofdrol vertolken. Willem Greve met de elfjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek), Bas van der Aa met de een jaar oudere vosruin Gaen (v. Quintago) en Annelies Vorsselmans met de twaalfjarige voshengst Iron man (v. Indoctro) hielden de schade beperkt tot een springfout en werden respectievelijk tiende, elfde en zestiende.

De zege werd betwist door vijf foutloze combinaties. De hoofdprijs van euro was uiteindelijk voor de Egyptenaar Karim El Zoghby met de bruine merrie Zandigo, voor de Ier Daniel Coyle met de zwarte merrie Ivory Tcs en de Duitser Holger Hetzel met de schimmelruin Lazio.

Voor uitslagen, zie www.outdoorgelderland.nl

Meer Springen

In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
Hessel Hoekstra schreef zondagmiddag in het Belgische Lier de Grote Prijs van het CSI1* De Azelhof over 1,30 meter op zijn naam. Met de achtjarige... (04-06-2023)
Hessel Hoekstra en Vincent Geerink schreven zaterdag in het Belgische Lier beiden een rubriek op hun naam. Hoekstra won over 1,30 meter op tijd met... (04-06-2023)
DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na... (03-06-2023)
SAINT TROPEZ – Wilton Porter is uitstekend op dreef in tijdens het CSI2 in Saint Tropez. De een groot deel van het jaar in Weerselo vertoevende... (03-06-2023)
VEENINGEN - Mart IJland reed vrijdag tijdens het CH De Wolden met de achtjarige bruine merrie Kaida CM (v. Kannan) naar een keurige vierde positie in... (03-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
WIESBADEN – Jeroen Dubbeldam legde maandag met zijn tienjarige voshengst Investment (v. Kannan) na een springfout in de barrage beslag op de negende... (29-05-2023)
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalberg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
UGGERHALNE – Eric ten  Cate beleefde vrijdag een prima debuut voor TeamNL in het Deense Uggerhalne Aalborg). Als eerste starter van het kwartet van... (26-05-2023)
VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen... (22-05-2023)
NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede. De in Deurningen residerende Zweed won de... (21-05-2023)
KRONENBERG – Remco Been reed donderdag naar een vierde en een negende plaats tijdens het CSI3* De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (18-05-2023)
Gerco Schröder in het Slowaakse Samorin en Annelies Vorsselmans in het Duitse Hohen Wieschendorf reden afgelopen weekend naar de vijfde plaats in een... (15-05-2023)
Hessel Hoekstra op archieffoto
Hessel Hoekstra boekte zaterdag een dubbele zege tijdens het CSI in Kronenberg. Met de achtjarige bruine merrie Kathleen WV (v. Vigo d’Arsouilles)  ... (14-05-2023)
Gerben Morsink en Eric ten Cate herhaalden vrijdag hun kunstje van een dag eerder. Beiden wonnen opnieuw, ion respectievelijk Hogen-Wieschendorf en... (12-05-2023)
Gerben Morsink voegde donderdag weer een fraaie zege toe aan zijn erelijst. Morsink won met de tienjarige vosmerrie Carsey Z (v. Carthino Z) de... (11-05-2023)
MANNHEIM – Willem Greve sloot maandag en dinsdag het CSI3* in Mannheim prima af. Hij boekte een tweede, vijfde en tiende plaats. (10-05-2023)
SAMORIN - Luciano Zandvliet reed zondag met de tienjarige bruine merrie Issey (v. Dexter R) naar een mooie overwinning in de Grote Prijs van het CSI1... (08-05-2023)
MANNHEIM – Met een dubbele nulronde op Highway M TN bewees Willem Greve zondag  zijn waarde voor een winnend TeamNL in de eerste landenwedstrijd van... (07-05-2023)