JESSE BERKERS BIJ JUNIOREN EN BRIT WEUSTHOF BIJ CHILDREN WINNEN KNHS-HARTOG TROPHY

Succes voor Twentse jeugdruiters

Foto's Jesse Berkers met Lapphira H en Brit Weusthof met Agono tijdens de prijsuitreiking (midden) © Wendy Scholten

VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen Jesse Berkers de competitie bij de junioren en Brit Weusthof die bij de children.

Jesse Berkers kwam met twee paarden naar de eindstrijd. Ofschoon hij de dagprijs uit handen moest geven aan Jip Grootegoed, deed hij met een tweede en vierde plaats goede zaken voor het eindklassement. Met Lapphira H won hij de KNHS-Hartog Trophy, met zijn andere paard Kerina legde de ruiter uit Lattrop knap beslag op de tweede plaats.

Bij de children werd de finale gewonnen door Mayke Leusink uit Rekken. De overall zege in de KNHS-Hartog Trophy moest ze echter gunnen aan Brit Weusthof uit Rossum, die door overwinningen in Utrecht en Exloo de basis legde voor dit mooie succes.

De jurering in de ring was dit keer in handen van niemand minder dan Rob Ehrens, die aan de dagwinnaars hoge stijlpunten toekende. “Ik heb vanmiddag heel veel leuke dingen gezien”, aldus de positief gestemde voormalige bondscoach.

Netjes en correct paardrijden staat centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Het was dan ook mooi dat Rob Ehrens naar Vragender kwam om de jeugdruiters op die aspecten in de ring te beoordelen. Hij was enthousiast over zijn middag in de piste. “Ik zag leuke combinaties die goed bezig waren met het rijden. De één wat beter dan de ander, maar dat is normaal. Ik vond het een leuke middag en ik hoop dat de ruiters er een educatieve middag aan hebben overgehouden.”

Einduitslag junioren
1. Jesse Berkers – Lapphira H, 6 punten
2. Jesse Berkers – Kerina, 12 punten

Einduitslag children
1. Brit Weusthof – Agono, 4 punten
2. Mayke Leusink – Gino, 7 punten

Lars Schröder
De spannendste ontknoping in de KNHS Topsport Jeugdcompetitie vond plaats in de rubriek voor junioren. Een zevental combinaties streed om het laagste aantal plaatsingspunten. In de barrage bleven Nick Nanning, Lars Schröder en Jip Grootegoed opnieuw foutloos, waarna de tijdwaarneming uiteindelijk de beslissing bracht over de verdeling van de podiumplaatsen. Achter Nick Nanning werd Lars Schröder (foto hiernaast) tweede met Colando.

Einduitslag junioren
1. Nick Nanning – Bandia, 7 punten
2. Lars Schröder – Colando 21, 15 punten

Meer Springen

»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)
»
ERMELO/NORG – Het KN springen voor ponyruiters van de KNHS in Ermelo leverde zaterdag drie keer goud op voor Twentse deelnemers. De titelstrijd... (27-08-2023)
»
BONHEIDEN – Gert-Jan Bruggink reed zaterdag met zijn negenjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles) naar de tweede plaats in de Grote... (26-08-2023)
»
ERMELO – Claudia Morsink had als amazone al heel wat prijzen gepakt, maar een medaille tijdens het NK zat daar tot donderdag nog niet bij. Daar hoeft... (26-08-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
VRAGENDER - Dat Eric ten Cate een snelle, handige en veel winnende ruiter is, was allang bekend. Maar dit outdoorseizoen haalt hij om de haverklap... (19-08-2023)