LIEFST VIER OVERWINNINGEN BIJ RAPIDE SPRINGEN IN EIGEN WOONPLAATS HAAKSBERGEN

Steven Veldhuis plaagt concurrentie

Foto Steven Veldhuis met Jisborn © Marjon Hoen

HAAKSBERGEN – Steven Veldhuis was woensdag een ware plaag voor zijn concurrenten tijdens het Rapide springen in zijn woonplaats Haaksbergen. Op de buitenpiste boekte hij liefst vier overwinningen, waarbij hij in twee gevallen ook nog eens de tweede plaats opeiste.

Met Jisborn (v. Eldorado van de Zeshoek) was Steven Veldhuis twee keer niet te kloppen. Over 1,40 meter stuurde hij Iregina naar de tweede positie, waarna Kristian Johannesson de derde prijs plaats mocht bezetten. Amber van Marle met Kansas en Daphne van der Schaar met Iceman VDS maakten het eerste vijftal vol.

Ook over 1,30 meter duldden Veldhuis en Josborn niemand in hun buurt. De Haaksbergenaar zelf kwam nog het dichtst bij met Chavelle V & VZ, nummer drie Ruth van Aken moest met Elsavador 2,84 seconde op hem toegeven. In haar spoor volgden Lida Everts met Captain Morgan en Albert Nijhof met MVH Excellent als vierde en vijfde.

Met Blom’s Larado O (v. Grandorado TN) kwam Steven Veldhuis over 1,35 meter bijna vier volle tellen eerder door de finish dan naaste belager Daphne van der Schaar met Iceman VS. Zijn zoon Stef bezette de derde stek met Karolitha en verwees Amber van Marle met Händel en Meike Zwartjens met Twindam Z naar de volgende posities.

Ook de rubriek over 1,20 meter was voor Steven Veldhuis, nu met Condios CC Z. Joep Bronsvoort bleef met Belle Fiore niet ver bij hem achter. Pernilla Josse eindigde als derde met Penny.
Sven Peters mocht de eerste prijs afhalen in de klasse over 1,10 meter na zijn optreden met Coco Nuts Z. Ook Luciano van Zandvliet met Nice Girl Dito en Kristien Hampsink met Pueske’s Teun hadden het nakijken.
Dennis Ziemerink won op Namelia met 80 stijlpunten de rubriek over 1,10 meter.

Meer Springen

In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
Hessel Hoekstra schreef zondagmiddag in het Belgische Lier de Grote Prijs van het CSI1* De Azelhof over 1,30 meter op zijn naam. Met de achtjarige... (04-06-2023)
Hessel Hoekstra en Vincent Geerink schreven zaterdag in het Belgische Lier beiden een rubriek op hun naam. Hoekstra won over 1,30 meter op tijd met... (04-06-2023)
DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na... (03-06-2023)
SAINT TROPEZ – Wilton Porter is uitstekend op dreef in tijdens het CSI2 in Saint Tropez. De een groot deel van het jaar in Weerselo vertoevende... (03-06-2023)
VEENINGEN - Mart IJland reed vrijdag tijdens het CH De Wolden met de achtjarige bruine merrie Kaida CM (v. Kannan) naar een keurige vierde positie in... (03-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
WIESBADEN – Jeroen Dubbeldam legde maandag met zijn tienjarige voshengst Investment (v. Kannan) na een springfout in de barrage beslag op de negende... (29-05-2023)
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalberg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
UGGERHALNE – Eric ten  Cate beleefde vrijdag een prima debuut voor TeamNL in het Deense Uggerhalne Aalborg). Als eerste starter van het kwartet van... (26-05-2023)
VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen... (22-05-2023)
NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede. De in Deurningen residerende Zweed won de... (21-05-2023)
KRONENBERG – Remco Been reed donderdag naar een vierde en een negende plaats tijdens het CSI3* De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (18-05-2023)
Gerco Schröder in het Slowaakse Samorin en Annelies Vorsselmans in het Duitse Hohen Wieschendorf reden afgelopen weekend naar de vijfde plaats in een... (15-05-2023)
Hessel Hoekstra op archieffoto
Hessel Hoekstra boekte zaterdag een dubbele zege tijdens het CSI in Kronenberg. Met de achtjarige bruine merrie Kathleen WV (v. Vigo d’Arsouilles)  ... (14-05-2023)
Gerben Morsink en Eric ten Cate herhaalden vrijdag hun kunstje van een dag eerder. Beiden wonnen opnieuw, ion respectievelijk Hogen-Wieschendorf en... (12-05-2023)
Gerben Morsink voegde donderdag weer een fraaie zege toe aan zijn erelijst. Morsink won met de tienjarige vosmerrie Carsey Z (v. Carthino Z) de... (11-05-2023)
MANNHEIM – Willem Greve sloot maandag en dinsdag het CSI3* in Mannheim prima af. Hij boekte een tweede, vijfde en tiende plaats. (10-05-2023)
SAMORIN - Luciano Zandvliet reed zondag met de tienjarige bruine merrie Issey (v. Dexter R) naar een mooie overwinning in de Grote Prijs van het CSI1... (08-05-2023)
MANNHEIM – Met een dubbele nulronde op Highway M TN bewees Willem Greve zondag  zijn waarde voor een winnend TeamNL in de eerste landenwedstrijd van... (07-05-2023)