LIEFST VIER OVERWINNINGEN BIJ RAPIDE SPRINGEN IN EIGEN WOONPLAATS HAAKSBERGEN

Steven Veldhuis plaagt concurrentie

Foto Steven Veldhuis met Jisborn © Marjon Hoen

HAAKSBERGEN – Steven Veldhuis was woensdag een ware plaag voor zijn concurrenten tijdens het Rapide springen in zijn woonplaats Haaksbergen. Op de buitenpiste boekte hij liefst vier overwinningen, waarbij hij in twee gevallen ook nog eens de tweede plaats opeiste.

Met Jisborn (v. Eldorado van de Zeshoek) was Steven Veldhuis twee keer niet te kloppen. Over 1,40 meter stuurde hij Iregina naar de tweede positie, waarna Kristian Johannesson de derde prijs plaats mocht bezetten. Amber van Marle met Kansas en Daphne van der Schaar met Iceman VDS maakten het eerste vijftal vol.

Ook over 1,30 meter duldden Veldhuis en Josborn niemand in hun buurt. De Haaksbergenaar zelf kwam nog het dichtst bij met Chavelle V & VZ, nummer drie Ruth van Aken moest met Elsavador 2,84 seconde op hem toegeven. In haar spoor volgden Lida Everts met Captain Morgan en Albert Nijhof met MVH Excellent als vierde en vijfde.

Met Blom’s Larado O (v. Grandorado TN) kwam Steven Veldhuis over 1,35 meter bijna vier volle tellen eerder door de finish dan naaste belager Daphne van der Schaar met Iceman VS. Zijn zoon Stef bezette de derde stek met Karolitha en verwees Amber van Marle met Händel en Meike Zwartjens met Twindam Z naar de volgende posities.

Ook de rubriek over 1,20 meter was voor Steven Veldhuis, nu met Condios CC Z. Joep Bronsvoort bleef met Belle Fiore niet ver bij hem achter. Pernilla Josse eindigde als derde met Penny.
Sven Peters mocht de eerste prijs afhalen in de klasse over 1,10 meter na zijn optreden met Coco Nuts Z. Ook Luciano van Zandvliet met Nice Girl Dito en Kristien Hampsink met Pueske’s Teun hadden het nakijken.
Dennis Ziemerink won op Namelia met 80 stijlpunten de rubriek over 1,10 meter.

Meer Springen

»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)
»
LUMMEN - Steven Veldhuis bezette zaterdag met de achtjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN NOP) de derde plaats in de rubriek over 1,... (18-05-2024)
»
MARTOFTE - Gerben Morsink had een mooi aandeel in de vijfde plaats die het Nederlandse springteam vrijdag bezette in de wedstrijd voor de EEF... (17-05-2024)
»
WIERDEN – Het fraaie terrein van De Vossenbos in Wierden was afgelopen weekeinde drie dagen lang het decor van het druk bezette concours van De... (14-05-2024)
»
DENEKAMP - De pas veertienjarige Rens Grootelaar was zaterdag de complete concurrentie de baas in het hoofdnummer van het concours van de Berg en... (14-05-2024)
»
EINDHOVEN – Ook bij het CSI Eindhoven liet Hessel Hoekstra zich goed van voren zien. Met de door Bart Wolbers uit Weerselo gefokte schimmelruin Max... (13-05-2024)
»
LUMMEN – Gerco Schröder boekte zondag een fraaie overwinning in het Belgische Lummen. Met zijn jongste aanwinst Jackpot, de tienjarige schimmelruin (... (12-05-2024)
»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)